Emirates kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij

Emirates kindvriendelijke luchtvaartmaatschappijAmsterdam, 13 juli 2013 Emirates zou wel eens de meest kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij ter wereld kunnen zijn. Terwijl veel concurrenten kinderen steeds meer negeren om op de kosten te besparen, legt de luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten het kroost volledig in de watten.

Zo biedt Emirates speciale kindermenu’s en speelgoed om kinderen aan boord gelukkig te maken. Ze krijgen bestek, placemats en snackdozen in de felle kleuren paars, groen en geel. Jonge passagiers krijgen verder een tas met speelgoed rond het ‘monster-thema’.

Ze komen in twee categorieën: Blanket Buddies – pluche personages in zachte fleece dekens, en Seat Belt Critters – klein speelgoed gedragen rond een veiligheidsgordel om de veiligheid te bevorderen. Jonge reizigers kunnen in het vliegtuig verder beschikken over kleurpotloden, Emirates rugzakken en koeltassen, kinderzonnebrillen en de populaire Dr. Seuss boeken.

Aan boord kunnen kinderen kiezen uit vele tientallen kinderfilms en -programma’s. Het inflight entertainment system Ice geeft de keuze uit meer dan 10 kinderfilms, 40 Disney-klassiekers, ruim 30 kinder tv-kanalen en bijna 60 uur aan aan tv-programma’s met bekende favorieten zoals Sesamstraat, Thomas & Friends, Dora, Brandweerman Sam, Pingu, Transformers en Tom & Jerry.

Bovendien zijn er speciale services voor kinderen en baby’s. Deze services bestaan uit instappen met prioriteit voor gezinnen met kleine kinderen, speciale tarieven voor kinderen van twee tot elf jaar, 10 kilo vrije bagage voor baby’s die geen stoel bezetten, speciale felgekleurde kinderheadsets om een goede pasvorm te garanderen, babykits, luiers en commodes. Zuigflessen, melkformule en twee soorten babyvoeding zijn beschikbaar.

Bij aankomst in Dubai is er een speciale ‘buggy’ bezorgservice voor ouders met kleine baby’s, zodat ze toegang krijgen tot hun kinderwagens direct na uitstappen van het vliegtuig. Zo hoef je je baby of peuter niet het hele eind te sjouwen totdat je bij de bagageband bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!