Meeste vertragingen op luchthaven Peking

MEESTE VERTRAGINGEN OP LUCHTHAVEN PEKING

Luchthaven Shanghai
Luchthaven Shanghai

Amsterdam, 16 juli 2013 – Als je op tijd wilt vertrekken, moet je niet op het vliegveld van Peking zijn. Slechts 18 procent van de vluchten vertrekt op tijd, blijkt uit onderzoek van FlightStats over stiptheid op de grote internationale luchthavens.

Strikte militaire controles en drukte in het luchtruim zorgen voor de vele vertragingen in de hoofdstad van China. Bijna de helft van de vluchten vertrekt meer dan drie kwartier te laat.

De luchthaven van Shanghai, ook in China, doet het niet veel beter. Daar vertrekt slechts 29 procent van de vluchten volgens de dienstregeling. Het vliegveld van de Japanse hoofdstad Tokio scoort het beste als het gaat om punctualiteit. Liefst 95 procent van de vluchten vertrekt op tijd. De Amsterdamse luchthaven Schiphol is een goede derde. Bijna 84 procent van de vluchten vertrekt volgens het boekje.

Flightstats keek ook naar de stiptheid van de grote internationale luchtvaartmaatschappijen. South African Airways staat bovenaan. Iets meer dan 93 procent van de vluchten van de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij komt op tijd aan. KLM staat op de zevende plek, met bijna 90 procent van de vluchten die zich netjes aan de dienstregeling houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!