Modderbaden stijgen in populariteit

MODDERBADEN STIJGEN IN POPULARITEIT

ModderbadAmsterdam, 23 juli 2013 – Je lichaam tijdens je vakantie insmeren met modder: het wordt steeds populairder. De Egyptenaren, Grieken en Romeinen begrepen al dat modder een genezende werking heeft, maar nu hebben ook de stadsmensen de ontspannende werking ervan ontdekt. De voorspelling is dat steeds meer mensen belangstelling zullen hebben voor earthing: meer contact met de grond en ‘aardse’ producten.

Dit constateert ook Wellness-Hotels & Resorts, een samenwerkingsverband van 50  in wellness gespecialiseerde hotels in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. ,,Veel van onze gasten komen uit drukke dichtbevolkte betonnen steden”, zegt de wellnessorganisatie. ,,Die willen even aan deze hectiek ontsnappen en weer terug naar de basics gaan. Een pure natuurbeleving ervaren met schone lucht, in een groene omgeving en met authentieke producten.”

De hotels die zijn aangesloten bij Wellness-Hotels & Resorts bieden talloze behandelingen op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo is er de Felke-therapie, waarbij benen, lijf en onderarmen met leem ingesmeerd worden, maar het bovenlichaam niet. Door de behandeling met de leem-heilaarde in de vorm van leembaden en -pakkingen wordt een effectieve ontzuring en ontslakking bewerkstelligd. Het is een van de specialisaties van Menschels Vitalresort in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz.

In het kuuroord Bad Bayersoien in de Ammergauer Alpen ligt het Parkhotel am Soier See, pal aan het meer van Soien. Het biedt behandelingen aan met 10.000 jaar oude ‘Bergkiefern-Hochmoor’ –  modder van planten en dennennaalden. ,,Moddertherapie is een holistische therapie”, vat Dr.Franziska Fehle-Friedel, mede-oprichter van het hotel, de therapie samen. Het bevordert de doorbloeding, is goed voor spieren en de stofwisseling en hormoonhuishouding en het versterkt je immuunsysteem.

ModderbehandelingModderpakkingen en baden worden ook volop aangeboden in wellness hotels langs de Oostzeekust. De modder en slik uit de Waddenzee bevat veel mineralen waaronder zeezout en zwavel, onder andere goed voor de huid. Thalassotherapiebehandeling met onder meer algenpakkingen zijn te boeken in Hotel Neptun in Warnemünde en het Spa & Resorthotel Georgshöhe op het eiland Norderney. Dat heeft twee buitenbaden en een binnenbad die met gefilterd zeewater gevuld zijn.

Pal aan de Noordzee ligt het Lundenbergsand Hotel & Spa in Husum in Schleswig-Holstein. Het hotel beschikt over een speciaal stoombad waar men zich kan insmeren met heilzaam modder uit de Noordzee.

Verder op pal aan de Oostzee op het eiland Rügen kan men in Grand Hotel Binz en in het Hotel Resort & Spa Fürst Jaromar terecht voor behandelingen met een  zeer bijzonder natuurproduct: het circa 60 miljoen oude ‘Rügener Heilkreide’ – een witte krijtrots dat alleen op dit eiland gewonnen wordt. Het ‘witte goud’ wordt verpulverd en met water tot een kleiachtige substantie en als pakking gebruikt. Daarnaast biedt het laatste hotel ook een bijzonder massage met kleine schelpen aan.

Strandhotel Ostseeblick in het uiterst noordwesten van Duitsland specialiseert zich ook in massages en behandelingen met  natuurproducten waaronder duindoorn, zout, honing en ook krijt. Ook het wellness hotel Sonnengutin Beieren biedt verschillende kruidenbehandelingen aan, bijvoorbeeld met kamille, brandnetel, Johanneskruid of tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!