MSC Cruises mijdt Egypte

MSC CRUISES MIJDT EGYPTE

MSC CruisesAmsterdam, 24 juli 2013MSC Cruises heeft haar winterreizen naar de Rode Zee geannuleerd. De cruisemaatschappij heeft Egypte geschrapt door de politieke onrust in het land. Het cruiseschip MSC Armonia zou aanvankelijk naar de Rode Zee varen. ,,Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit”, aldus MSC Cruises.

De Mediterrane cruiserederij heeft daarom twee nieuwe winterroutes opgenomen in het aanbod. Die vertrekken vanaf Las Palmas op het eiland Gran Canaria. ,,Met een mild klimaat, winterzon en natuurlijke, culturele en historische bezienswaardigheden bieden deze routes een perfect alternatief voor de Rode Zee.”

Eerder besloten de reisorganisaties TUI en Thomas Cook reizen naar de Egyptische hoofdstad Cairo en de tempelstad Luxor te schrappen vanwege de politieke spanningen in het Noord-Afrikaanse land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft begin juli een negatief reisadvies gegeven voor Cairo en andere steden. Alleen de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba zijn veilig, aldus het ministerie.

De rederij Costa Cruises vaart vooralsnog nog wel naar de Rode Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!