Philippine Airlines mag weer op Europa vliegen

PHILIPPINE AIRLINES MAG WEER OP EUROPA VLIEGEN

Philippine AirlinesAmsterdam, 10 juli 2013 – Philippine Airlines mag weer op Europa vliegen. Het is de eerste luchtvaartmaatschappij uit de Filippijnen die sinds 2010 opnieuw wordt toegelaten in het Europese luchtruim. De maatschappij slaagt er nu in de desbetreffende veiligheidsnormen voor de luchtvaart na te streven, oordeelde de Europese Commissie woensdag.

De Europese Commissie heeft voor de 21e keer de zogeheten ‘zwarte lijst’ van luchtvaartmaatschappijen bijgewerkt. Op deze lijst staan luchtvaartmaatschappijen die als onveilig worden beschouwd. De lijst wordt samengesteld door de Europese Commissie in overleg met de luchtvaartautoriteiten in de lidstaten.

Ook luchtvaartmaatschappij Conviasa uit Venezuela, die vorig jaar een verbond kreeg opgelegd, maar weer heen en weer vliegen naar Europa. Verder is er vooruitgang bij Libische luchtvaartmaatschappijen, al vliegen zij nog niet op Europa omdat de veiligheid nog onvoldoende wordt geacht.

Verder bevat de zwarte lijst tien maatschappijen waaraan exploitatiebeperkingen zijn opgelegd en die alleen onder strenge voorwaarden op de Europese Unie mogen vliegen. Daaronder Iran Air en Air Madagascar.

Klik hier om de volledige zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen te raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!