Reisorganisaties stoppen met olifantentripjes

Olifantentripjes in ThailandAmsterdam, 12 juli 2013 – Reisorganisaties Djoser Reizen en Stip Reizen stoppen binnenkort met het aanbieden van olifantenritjes en -shows tijdens hun reizen. Dat gebeurt na een oproep op social media van de World Society for the Protection of Animals (WSPA), een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren.

Volgens de WSPA is het dieronvriendelijk om tijdens je vakantie op de rug van een olifant een tripje te maken. Vooral in landen als Thailand en India klimmen toeristen vaak op een olifant.

Vorig jaar besloot OAD Reizen al om olifantentripjes te schrappen uit het programma na een oproep van de WSPA. Die hoopt dat ook andere reisorganisaties zullen stoppen met het aanbieden van olifantentrekkings en olifantenexcursies. De WSPA roept mensen op actie te voeren via Facebook en Twitter.

Voor wie de olifant nog in het ‘wild’ wil zien, moet overigens snel zijn. Uit een recent rapport van de Verenigde Naties blijkt dat olifanten over een jaar of 20 zijn uitgestorven. De reden: stropers slachten de dieren af voor het ivoor, waar vooral in China veel vraag naar is. Het meenemen van souvenirs van ivoor naar Nederland is overigens streng verboden.

Foto © depositphotos.com/Deerphoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!