Landen blazen Zijderoute nieuw leven in

LANDEN BLAZEN ZIJDEROUTE NIEUW LEVEN IN

ZijderouteAmsterdam, 2 augustus 2013 – Nu landen als Syrië, Egypte en Tunesië door oorlog en politieke onrust taboe zijn om iets op te snuiven van de oude beschavingen, is het misschien een idee een stukje te bereizen langs de Zijderoute. De betrokken landen komen van 1 tot en met 3 augustus in China bijeen om het toerisme langs de 12.000 kilometer lange fameuze routes nieuw leven in te blazen.

De landen langs de Zijderoute gaan samenwerken om gedoe rond visa en grenscontroles te verminderen en de toeristische infrastructuur te verbeteren. Dus betere wegen, voorzieningen en hotels. Daarnaast zullen ze een campagne beginnen om de beroemde route onder de aandacht van reizigers te brengen. Meer info vind je binnenkort op www.silkroadcities.com.

Wellicht opent dit de mogelijkheid voor reizigers om gemakkelijker toegang te krijgen tot landen als Tadzjikistan, Turkmenistan en Saudi-Arabië, die langs de Zijderoute liggen.

De Zijderoute vormde een netwerk van karavaanroutes tussen Europa en het Verre Oosten, met het doel om handel te drijven. De bekendste route  liep via Centraal-Azië. Ontdekkingsreizigers als Alexander de Grote en Marco Polo hebben grote stukken van de Zijderoute afgelegd.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!