Reisgidsen nog amper als e-book verkrijgbaar

REISGIDSEN NOG AMPER ALS E-BOOK VERKRIJGBAAR

Papieren reisgidsenAmsterdam, 29 augustus 2013 – Het is opmerkelijk, maar de aanbieders van reisgidsen blijven nog een beetje achter bij de ontwikkelingen op internet. Terwijl de beroemde Lonely Planet-gidsen op de rand van de afgrond balanceren en veel uitgeverijen met moeite hun hoofd boven water kunnen houden, zijn papieren reisgidsen nog amper als e-book beschikbaar.

Bij de grote boekhandels op internet is het aanbod van digitale reisgidsen nog behoorlijk karig, blijkt uit een onderzoek van de Wereldreizigersclub. Bij Bol.com zijn ruim 6500 reisgidsen te koop. Daarvan zijn er slechts 110 als e-book verkrijgbaar. Bruna.nl heeft meer dan 4000 verschillende soorten reisgidsen in het assortiment. Daarvan zijn er slechts 125 als e-book te downloaden. Via de website eBookshoponline.nl zijn maar 111 reisgidsen te koop.

Ondertussen leert de ervaring dat vooral jongere reizigers steeds minder vaak met een papieren reisgids op pad gaan. Dat is ook de reden waarom Lonely Planet het zo moeilijk heeft. Reizigers gebruiken steeds vaker hun tablet of smartphone om informatie over hun bestemming te zoeken. Het kopen van een digitale reisgids zou dan wel zo gemakkelijk zijn.

Lonely Planet is inmiddels wel begonnen met het aanbieden van digitale reisinformatie in zijn webshop. Je kunt er individuele hoofdstukken of hele gidsen downloaden als pdf. Ook andere uitgeverijen bewandelen geleidelijk aan de digitale weg. In Nederland kun je onder meer op de website van de ANWB je eigen reisgids samenstellen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!