Van paspoorten tot huisdieren: vergeten in het vliegtuig

VAN PASPOORTEN TOT HUISDIEREN: VERGETEN IN HET VLIEGTUIG

PapegaaiAmsterdam, 20 augustus 2013 – Een glazen oog, een kunstbeen, ondergoed of een zak met zand: je kunt het zo gek niet bedenken of passagiers vergeten deze spullen mee te nemen uit het vliegtuig. Zelfs huisdieren worden per ongeluk ‘achtergelaten’ in het toestel, blijkt uit een internationaal onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 700 stewards en stewardessen.

Zo is het cabinepersoneel aan het einde van de vlucht wel eens op een papegaai, een kikker, een schildpad en een valk gestuit. Ook een geschreven huwelijksaanzoek, een trouwjurk en een zak uien behoren tot de categorie ‘bizarre vergeten bagage’. De stewards en stewardessen vragen zich wel eens af hoe het mogelijk is dat iemand zoiets als zijn huisdier vergeet mee te nemen.

Bovenaan het lijstje van achtergelaten handbagage staat het paspoort. Liefst 24 procent van het cabinepersoneel heeft het document wel eens tussen de stoelen gevonden. Op de tweede en derde plaats staan meer gangbare spullen: telefoons (23 procent) en boeken (21 procent).

 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!