De goedkoopste Europese zonbestemmingen dit najaar

Goedkoopste Europese zonbestemmingen dit najaarAmsterdam, 25 september 2013 – Met het ontluiken van de herfst zoeken veel Nederlanders voor de komende maanden weer een zonnige bestemming uit om de regen, kou en wind even te ontvluchten. Deze vakantiebestemming bevat het liefst natuurlijk een combinatie van zon, stad en strand. Hotels.com heeft vijf Zuid-Europese bestemmingen uitgezocht die volgens de boekingswebsite tot de ‘best geprijsde hotelbestemmingen’ behoren.

Alicante staat op de eerste plaats. Hier betaalden reizigers uit de eurozone gemiddeld € 72 per hotelovernachting tijdens de eerste helft van 2013. Hiermee behoort de Spaanse stad aan de Costa Blanca tot de goedkoopste hotelbestemmingen wereldwijd. Naast een prachtig zandstrand biedt Alicante tal van andere bezienswaardigheden, waaronder kastelen, musea en een bruisend historisch stadscentrum.

Ook in Lissabon vinden reizigers zon, stad en strand. In de Portugese hoofdstad betaalden bezoekers gemiddeld € 79 voor een hotelovernachting. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, wat de stad een sprookjesachtige uitstraling geeft. Een romantisch ritje in een oude tram brengt je naar de historische wijk Barrio Alto, gelegen op dertig meter hoogte. Voor vliegtickets Lissabon kun je bij Transavia terecht.

Athene volgt op plaats drie. De gemiddelde kamerprijs bedroeg € 83 per overnachting. De Griekse hoofdstad is vooral bekend vanwege haar historische overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Wat veel reizigers niet weten, is dat Athene ook prachtige witte zandstranden heeft.

Andere voordelig geprijsde zonnige najaarsbestemmingen zijn Antalya (€ 90) en Barcelona (€ 115). Het Turkse Antalya biedt behalve zand- en kiezelstranden ook een bruisend centrum. Barcelona is al jarenlang een geliefde stedentripbestemming en behoorde ook in de eerste helft van dit jaar weer tot de best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!