Duitsland is gastland op Vakantiebeurs 2014

WartburgAmsterdam, 24 september 2013 – De Vakantiebeurs in Utrecht zoekt het de volgende keer dichtbij op. Duitsland, al sinds jaar en dag het populairste vakantieland onder Nederlandse vakantiegangers, is gastland tijdens de editie in 2014.

Duitsland heeft een stand van 1.500 vierkante meter tot zijn beschikking waar meer dan 100 dorpen, steden en regio’s zich presenteren. Ook is er een wijnproeverij waar alle 13 grote wijnregio’s worden belicht. Er komen steeds meer topwijnen uit het Moezelgebied, de best bezochte vakantieregio van Duitsland. Aanbieders van cruise- en zeilvakanties presenteren zich en bezoekers kunnen volop informatie krijgen over kamperen en nationale parken.

Het Duits Verkeersbureau zal op de Vakantiebeurs extra aandacht geven aan het Unesco Werelderfgoed. Liefst 38 historische gebouwen, stadsdelen, voormalige industriecomplexen en buitengewone natuurlandschappen in Duitsland zijn opgenomen op de lijst. Complete stadskernen van historische steden als het middeleeuwse Regensburg, schilderachtig Quedlinburg aan de voet van de Harz en romantisch Bamberg, maar ook gebouwen als de beroemde dom in Keulen en de residentie in Würzburg hebben een plekje op de lijst veroverd.

Er is sprake van een constante groei van het aantal Nederlandse toeristen naar de oosterburen. Het Duits Verkeersbureau verwacht minimaal 23 miljoen overnachtingen van Nederlanders, die graag in kleinschalige onderkomens, pensions, een bed & breakfast of een vakantiehuisje verblijven. Opvallend is ook de toename van het aantal langere vakanties. Duitsland is nu nog de belangrijkste bestemming voor een korter verblijf. Wellicht komt dit ook doordat Nederlanders door de crisis steeds meer bezuinigen op verre vakanties.

De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!