Nederlanders dromen graag van verre oorden

Amsterdam, 20 september 2013 – Nederlanders dromen graag van verre, tropische en spannende bestemmingen. Op internet zoeken ze naar exotische oorden als de Fiji Eilanden, de Seychellen en de Bora Bora Eilanden, blijkt uit de boekingsgegevens van duizenden klanten van CheapTickets.nl. Ook naar steden als New York en Las Vegas wordt veel gezocht.

Het blijft echter bij dromen. Er zijn maar weinig Nederlanders die vliegtickets boeken naar dergelijke verre bestemmingen. De meeste tickets worden toch gekocht voor plekken dichtbij huis, met Londen en Barcelona als uitschieters. Zo stond New York in de top-10 van meest gezochte bestemmingen, maar was de Big Apple vervolgens niet terug te vinden in de lijst van meest geboekte bestemmingen.

Nederlanders willen graag via internet foto’s zien van mooie plekken ver weg en zijn benieuwd hoeveel zo’n vlucht kost, verklaart CheapTickets.nl. ,,Zoeken is als het ware inspiratie opdoen. Maar voor veel mensen blijft het bij dromen, zodra er gekeken wordt naar het beschikbare vakantiebudget.”

Doordeweeks worden overigens de meeste vliegreizen gezocht en geboekt, tussen acht uur en tien uur ’s avonds. Opvallend is dat maandag de meest populaire dag is om vliegtickets te bestellen. Onder kantoortijd wordt er ook nog wel eens een reisje uitgekozen, waarbij de piek ligt op woensdag om twee uur ’s middags.

Foto © Las Vegas News Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!