Royal Caribbean bouwt grootste cruiseschip ter wereld

Oasis of the Seas, nu het grootste cruiseschip ter wereld
Oasis of the Seas, nu het grootste cruiseschip ter wereld

Amsterdam, 30 september 2013 – Cruiserederij Royal Caribbean International is begonnen met de bouw van het (nieuwste) grootste cruiseschip ter wereld. Op een scheepswerf in Frankrijk is de kiel gelegd van de Oasis 3, een schip dat liefst 16 verdiepingen hoog zal zijn. Medio 2016 moet het schip te water worden gelaten.

Het cruiseschip zal 2700 kamers tellen en een ‘Central Park’ met meer dan 12.000 echte planten en bomen. Ook is er een Aqua Theater waar duikshows worden gegeven en een bar die omhoog gaat zodra het vloed wordt. Cruisepassagiers kunnen zich voorts vermaken op bijvoorbeeld een schaatsbaan, in een subtropisch zwemparadijs en op surfsimulators. De komende maanden maakt de cruisemaatschappij meer details bekend van het gigantische cruiseschip.

Het schip is de derde loot aan de Oasis-reeks van Royal Caribbean, die met de Oasis of the Seas en Allure of the Seas al twee andere megagrote cruiseschepen op de oceanen heeft varen. De 360 meter lange Oasis of the Seas, langer dan de Eiffeltoren, geldt nu als het grootste cruiseschip ter wereld. In 2014 zal deze even aanmeren in Rotterdam.

Royal Caribbean International biedt wereldwijd cruises aan met 22 schepen, die gezamenlijk meer dan 270 bestemmingen in 72 landen op 6 continenten aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!