Smartphone meest geclaimd bij reisverzekering

SMARTPHONE MEEST GECLAIMD BIJ REISVERZEKERING

SmartphoneAmsterdam, 11 september 2013 – Nederlanders blijken op vakantie nogal achteloos om te gaan met hun smartphone of mobiele telefoon. Hiervoor kwamen afgelopen zomer de meeste claims binnen, meldde Europeesche Verzekeringen woensdag. Liefst 20 procent van alle schadeclaims ging over een smartphone of mobiele telefoon.

Op de tweede plaats staan koffers en reistassen, met 15 procent van de claims. De videocamera en (portable) dvd-speler worden amper meer meegenomen op vakantie. Die apparaten nemen geen belangrijke plaats meer in de Top-10 van geclaimde bagage. Wel ziet Europeesche Verzekeringen dit jaar voor het eerst een voorzichtige toename van het aantal schades op e-readers.

Het populaire vakantieland Spanje zorgde afgelopen zomer voor de meeste schademeldingen. Daarna volgden Nederland, Frankrijk, Italië en Turkije. De schademeldingen uit Nederland betroffen zowel meldingen vanaf het vakantieadres in Nederland als vanaf Schiphol. Het betreft dan bijvoorbeeld verloren reisdocumenten of koffers die beschadigd op de band aangetroffen worden.

Verreweg de belangrijkste reden voor annuleren of het vroegtijdig afbreken van de vakantie is een ernstige ziekte of overlijden van de verzekerde of een familielid. Ook kreeg de Europeesche Verzekeringen dit jaar veel schademeldingen binnen van reizigers die op vakantie in het ziekenhuis werden opgenomen. De andere veelvoorkomende redenen zijn echtscheiding en werkloosheid.

Hieronder de Top-10 van geclaimde bagage

1. Smartphone / mobiele telefoon: 20%
2. Koffer / reistas: 15%
3. Zonnebril: 9%
4. Bril: 8%
5. Fotocamera: 8%
6. Portemonnee / geld: 6%
7. Sieraden / horloge: 5%
8. Kleding: 5%
9. Tablet: 4%
10. Reisdocumenten / rijbewijs: 4%

► De Wereldreizigersclub heeft tips en informatie verzameld over reisverzekeringen. Lees er hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!