De meest exclusieve hotelbestemmingen ter wereld

DE MEEST EXCLUSIEVE HOTELBESTEMMINGEN TER WERELD

Muscat, Oman
Muscat, Oman

Amsterdam, 15 oktober 2013 – Veel exclusieve bestemmingen hebben een grote aantrekkingskracht op reizigers. Boekingswebsite Hotels.com zocht wereldwijd naar de bestemmingen waar reizigers gemiddeld het meest uitgaven aan een hotelovernachting in de eerste helft van 2013. De Omaanse hoofdstad Muscat voert de lijst aan, zo blijkt uit de zogeheten Hotel Price Index.

Reizigers uit de eurozone spendeerden in Muscat gemiddeld € 236 per hotelovernachting in de eerste helft van dit jaar. Dit maakte de hoofdstad van Oman tot de meest exclusieve hotelbestemming ter wereld, ondanks een prijsdaling van 6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Muscat wordt gevolgd door het Italiaanse jetseteiland Capri (€ 213) en de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro (€ 201), waar reizigers eveneens bereid waren tot het betalen van aanzienlijke bedragen voor een hotelovernachting. Ook hier daalden de prijzen ten opzichte van vorig jaar, in Capri met 11 procent en in Rio de Janeiro met 17 procent.

Enkele exclusieve hotelbestemmingen lieten sterke prijsstijgingen zien tijdens de eerste helft van dit jaar. In Monte Carlo (Monaco) spendeerden reizigers met gemiddeld € 193 per hotelovernachting 16 procent meer dan een jaar geleden. In Dubai steeg de gemiddelde hotelkamerprijs met 10 procent naar € 177 en in de Italiaanse kustplaats Amalfi met 17 procent naar € 171.

Hotels.com Hotel Price Index: Top 10 bestemmingen waar reizigers het meest spendeerden aan een hotelovernachting in de eerste helft van 2013.

Muscat € 236

-6%

Capri € 213

-11%

Rio de Janeiro € 201

-7%

Monte Carlo € 193

16%

New York € 183

2%

Key West € 181

5%

Dubai € 177

10%

Genève € 174

-8%

Amalfi € 171

17%

Moskou € 167

-1%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!