Geen hoogtevrees: de hoogste hotels ter wereld

Ritz Carlton Hotel in Hong Kong
Ritz Carlton Hotel in Hong Kong

Amsterdam, 31 oktober 2013 – Voor een spectaculair uitzicht hoef je niet per se de lift te nemen naar de top van de Eiffeltoren, de Rotterdamse Euromast of het Empire State Building in New York. Voor een grandioos uitzicht op een wereldstad kun je ook terecht in een hotel. Vooral in Azië schieten indrukwekkende hoteltorens de lucht in, voor reizigers die niet duizelig worden van een duizelingwekkende hoogte. Boekingswebsite Hotels.com selecteerde wereldwijd de hoogste hotels, waar je bijna letterlijk in de wolken slaapt.

In China bevinden zich twee van de hoogste hotels ter wereld. Het Park Hyatt Shanghai is gevestigd op de 79ste tot de 93ste verdieping van het Shanghai World Financial Centre. Dit gebouw is 492 meter hoog. Het uitzicht vanuit het Ritz Carlton Hotel in Hongkong, in het Kowloon International Commerce Center (484 meter), is al net zo indrukwekkend.

Als het gaat om extreme bouwwerken is Dubai de stad van de onbegrensde mogelijkheden. Behalve het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa met ruim 800 hoogtemeters, herbergt Dubai sinds dit jaar ook een van de hoogste hotels ter wereld: het JW Marriott Marquis Dubai (355 meter). Dit immense hotel bestaat uit twee torens, met elk 72 verdiepingen.

Voor een room with a view kunnen reizigers zonder hoogtevrees ook terecht in Bangkok. Het Baiyoke Sky Hotel in de Thaise hoofdstad is gelegen op etage 22 tot 74 van de Baiyoke Tower II (304 meter). Het veel bezochte observatiedek van de toren, enkele verdiepingen hoger, biedt reizigers een uitgestrekt uitzicht op Bangkok, tot aan de Golf van Thailand.

Andere hotels die zich tot de hoogste ter wereld mogen rekenen zijn Hotel Ciputra in Jakarta (257 meter), het Japanse Nagoya Marriott Associa Hotel in Nagoya en het Swissôtel The Stamford in Singapore (beide 226 meter). Ook in de VS zijn enkele torenhoge hotels gebouwd, waaronder het GM Renaissance Center in Detroit (221 meter) en het Westin Peachtree Plaza in Atlanta (220 meter)

Top tien hoogste hotels ter wereld

Shanghai – Park Hyatt Shanghai (492m)
Hongkong – Ritz Carlton Hongkong (484m)
Dubai – JW Marriott Marquis Hotel (355m)
Bangkok – Baiyoke Sky Hotel (304m)
Macau – Grand Lisboa (261m)
Jakarta – Hotel Ciputra (257m)
Nagoya – Nagoya Marriott Associa Hotel (226m)
Singapore – Swissôtel The Stamford (226m)
Detroit – GM Renaissance Center (221m)
Atlanta – Westin Peachtree Plaza (220m)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!