Handig: website voor vergelijken groepsreizen

HANDIG: WEBSITE VOOR VERGELIJKEN GROEPSREIZEN

ReisOaseAmsterdam, 22 oktober 2013 – Voor het boeken van een groepsreis moest je tot nu toe de sites van de verschillende reisorganisaties doorpluizen. Met de komst van de nieuwe website ReisOase.nl is dat verleden tijd. De site vergelijkt als enige in Nederland het actuele groepsreizenaanbod van de belangrijkste aanbieders.

Er kan gericht gezocht worden naar groepsreizen die voldoen aan specifieke wensen. Zo is het mogelijk om een reisperiode op te geven, maar is het ook mogelijk te zoeken op budget, minimaal aantal dagen en bestemming. Een bezoeker die bijvoorbeeld in maart 2014 een groepsreis door Zuid-Afrika wilt maken en een budget van maximaal 2500 euro heeft, ziet in één oogopslag de reizen die hieraan voldoen.

De groepsreizen die voldoen aan de zoekcriteria kunnen vervolgens vergeleken worden op beschrijving, prijs, vertrekdatum én route. Bij het vergelijken op route worden de routekaarten van de reizen overzichtelijk naast elkaar weergegeven. Een bezoeker hoeft door ReisOase.nl niet meer omslachtig te wisselen tussen veel browser-vensters, maar ziet in één keer hoe de groepsreizen van de verschillende aanbieders lopen en wat er bezocht wordt tijdens de reis.

Momenteel zijn er acht aanbieders aangesloten op ReisOase.nl: alle groepsreizen van Djoser, Shoestring, Koning Aap, Kras, SNP, Sawadee, NRV en Fox Vakanties kunnen tot in detail doorzocht en vergeleken worden.  Het aanbod van deze 8 organisaties maakt het mogelijk om groepsreizen in 122 landen te vinden. Het totale aanbod bestaat uit 821 groepsreizen met 6794 vertrekdata.

ReisOase.nl is opgericht door Pim van den Broek nadat hij gefrustreerd raakte door het gebrek aan transparantie in de rondreiswereld. ,,Toen ik een groepsreis door Midden-Amerika zocht heb ik uiteindelijk een kaartje van de regio uitgeprint en met kleurtjes de verschillende routes erop getekend”, zegt Van den Broek. ,,Ik dacht: ‘dat kan makkelijker’ en zo was het idee voor de vergelijkingswebsite geboren. Binnenkort wil ik de website uitbreiden met andere typen rondreizen, zoals individuele rondreizen en wandel- en fietsreizen. Tevens zullen er steeds meer aanbieders worden toegevoegd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!