Nu ook betalen voor bagage bij ArkeFly

NU OOK BETALEN VOOR BAGAGE BIJ ARKEFLY

ArkeFlyAmsterdam, 21 oktober 2013 – In navolging van andere luchtvaartmaatschappijen gaat ArkeFly binnenkort ook geld vragen voor het meenemen van je koffer. Vanaf 1 april moet je in de economy class € 5 per enkele reis betalen voor maximaal 20 kilo ruimbagage. Wil je tot 30 kilo meenemen, dan ben je  € 15 kwijt per enkele reis. Boek je een hogere klasse, dan is het tot 20 kilo in ieder geval gratis.

Met de nieuwe regeling behoort ,,bagagestress tot de verleden tijd”, zegt ArkeFly. ,,U kunt zelf kiezen hoeveel koffers u meeneemt en hoe zwaar ze zijn. U kunt het gewicht bovendien onderling verdelen onder uw medereizigers.” Heb je vòòr 16 oktober een vliegticket geboekt, dan is de ruimbagage ook voor vluchten na 1 april nog gratis.

ArkeFly haakt met de nieuwe bagageregels in op een trend van vooral prijsvechters om passagiers voor ruimbagage te laten betalen. Het is een manier voor luchtvaartmaatschappijen om in een concurrerende markt de stijgende kosten het hoofd te bieden. ArkeFly is vooralsnog wel een van de goedkoopste als je kijkt naar de tarieven voor koffers in het ruim.

Hieronder een overzicht van luchtvaartmaatschappijen die vanaf Nederlandse luchthavens vliegen en kosten in rekening brengen voor ruimbagage (kosten per enkele reis, anno oktober 2013). Duidelijk is dat het online regelen van je ruimbagage aanzienlijk goedkoper is dan op het vliegveld.

► Aer Lingus: voor Europese vluchten ben je tussen de € 15 en € 25 kwijt voor 1 stuk bagage als je het online regelt. Op de luchthaven zelf betaal je € 30 – € 45, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Bij intercontinentale vluchten is één koffer gratis.

► Air Berlin: online € 15 voor 1 stuk bagage (tot maximaal 23 kilo). Op de luchthaven € 70.

► Easyjet: op de luchthaven zelf betaal je € 30 voor een in te checken koffer. Regel je het tijdens de boeking via internet, dan ben je € 22,55 kwijt per tas.

► KLM: voor Europese vluchten betaal je online € 15 voor 1 stuk bagage. Op de luchthaven € 30. Bij intercontinentale vluchten en voor Flying Blue-deelnemers blijft ruimbagage gratis. Ook is de bagage kosteloos bij vluchten naar Georgië, Italië, de Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland.

► Ryanair: de kosten variëren van € 15 voor een ingecheckte tas van maximaal 15 kilo in het laagseizoen tot € 45 voor een tas van maximaal 20 kilo op geselecteerde vluchten in het hoogseizoen. Bij het inchecken op de luchthaven zelf ben je fors meer kwijt, van € 60 tot € 140.

► Transavia: vanaf € 15 voor een koffer van maximaal 15 kilo tot € 85 voor een koffer van maximaal 32 kilo als je het vantevoren regelt. Op de luchthaven betaal je meer, van € 30 tot € 110.

► Wizz Air: van € 15 (korte vlucht, laagseizoen) tot € 35 (lange vlucht, hoogseizoen) per tas. Op het vliegveld kost 1 stuk in te checken ruimbagage € 45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!