Reizigers haten rugleuning naar achteren in vliegtuig

REIZIGERS HATEN RUGLEUNING NAAR ACHTEREN IN VLIEGTUIG

Krappe beenruimte in vliegtuig
Krappe beenruimte in vliegtuig

Amsterdam, 2 oktober 2013 – Met de steeds krappere beenruimte in vliegtuigen is het menigeen een doorn in het oog: dat de passagier voor je zijn of haar stoel naar achteren zet. Dan kun je je benen helemaal niet meer kwijt. Nu is er ook een onderzoek dat deze ergernis eindelijk bevestigt: een overweldigende meerderheid van de reizigers wil dat er een einde komt aan de mogelijkheid in het vliegtuig om de stoel naar achteren te kunnen zetten.

Liefst 91 procent van de passagiers is van mening dat op korte vluchten de mogelijkheid tot achteroverleunen zou moeten verdwijnen of moet worden beperkt tot bepaalde momenten, blijkt uit een onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner onder 1000 vliegreizigers.

Ook vindt 43 procent vindt dat op lange vluchten vaste tijden ingevoerd moeten worden waarop de stoel achterover mag. Een derde van de ondervraagden zegt ongemak te hebben ondervonden van een achteroverleunende medepassagier voor hen en 3 procent hield er zelfs een verwonding aan over.

Het idee van een verbod zal het cabinepersoneel waarschijnlijk als muziek in de oren klinken: 60 procent van 900 ondervraagde stewards en stewardessen was betrokken bij of getuige van een woordenwisseling tussen passagiers als gevolg van achterover gezette stoelen.

Een achterover gezette stoel leidt tot woede, stress, onrust, frustratie en boosheid bij de medepassagier die te maken krijgt met een leuning tegen zijn benen. Een achterover gezette stoel heeft een negatieve invloed op de vliegervaring, zeker als totaal geen rekening wordt gehouden met de persoon erachter. Terwijl dit eenvoudig voorkomen kan worden door de medepassagier te vragen om toestemming achterover te leunen, blijkt uit het onderzoek dat een derde van de passagiers bang is voor de reactie. De meeste mensen (64 procent) hebben dit dan ook nog nooit gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!