Hotels in Tokio stuk goedkoper

HOTELS IN TOKIO STUK GOEDKOPER

TokioAmsterdam, 13 november 2013 – Nederlanders hoeven minder diep in de buidel te tasten voor een bezoek aan het ‘dure’ Japan. Hotels in de hoofdstad Tokio zijn het afgelopen jaar flink goedkoper geworden. De gemiddelde kamerprijs daalde met bijna 22 procent naar € 126,64, blijkt uit de jaarlijkse hotelprijsbarometer van boekingssite Hotel.info.

Een bezoek aan Japan is vooral voordeliger geworden door de sterke euro. Kregen we een jaar geleden nog ongeveer 100 yen voor een euro, momenteel is dat meer dan 130 yen.

Ook blijkt dat het WK Voetbal volgend jaar in Brazilië (nog) niet heeft geleid tot prijzige hotelkamers, ook al zijn vele accommodaties inmiddels volgeboekt. In de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro daalde de gemiddelde kamerprijs zelfs met 21,5 procent naar  € 109,64. São Paulo zag de kamerprijzen eveneens dalen. New York blijft van de grote internationale steden de ranglijst aanvoeren, als het gaat om hotelprijzen. Voor een kamer in de Big Apple betaal je gemiddeld € 229,50.

Qua overnachtingskosten is Londen met gemiddeld € 165,25 de duurste hoofdstad van Europa, gevolgd door Stockholm en Moskou. Hoewel hotelgasten in de Engelse hoofdstad bijna 10 procent duurder uit waren, konden gasten in de Russische hoofdstad ongeveer 17 procent besparen ( daar betaal je nu zo’n € 153,17 voor een kamer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!