Last van skiliftangst? Ga in therapie!

SkiliftAmsterdam, 19 november 2013 – Er zijn wintersporters die bang zijn voor skiliften. Zeker 20 procent van de mensen die op wintersportvakantie gaat, is bevreesd om in een skilift te stappen. Vooral de steile afgronden en mogelijke technische gebreken roepen angst op bij wintersporters. Sommigen blijven om die reden thuis of durven niet te skiën als ze eenmaal op de plek van bestemming zijn aangekomen.

Stichting VALK, die al langer cursussen aanbiedt om van vliegangst af te komen, heeft daar nu iets op gevonden. De organisatie houdt op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2013 de eerste therapeutische training tegen skiliftangst.

Het zijn vaak mensen met vliegangst die ook last hebben van een skiliftfobie. ,,In beide gevallen heeft het te maken met vrees voor hoogtes en het gevoel opgesloten te zitten”, zegt de Stichting VALK. ,,Ook worden mensen angstig als de skilift om onduidelijke redenen even stil hangt.”

Tijdens het 2-daagse therapeutische programma krijgen deelnemers uitleg over de techniek van de stoeltjeslift en de veiligheidsvoorschriften waar deze apparaten aan moeten voldoen. Ook leren deelnemers om te gaan met de heftige lichamelijke signalen die angst kunnen oproepen. Stap voor stap worden ze blootgesteld aan een skilift.

De training vindt plaats in Snowworld Landgraaf, de enige plek in Nederland met een 6-persoons stoeltjeslift. Het is de bedoeling de skiliftangsttherapie gedurende de wintermaanden vaker te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!