Nieuwe tv-serie ontdekkingsreiziger Redmond O’Hanlon

NIEUWE TV-SERIE ONTDEKKINGSREIZIGER REDMOND O’HANLON

Foto © Matthieu van den Berg / VPRO
Foto © Matthieu van den Berg / VPRO

Amsterdam, 29 november 2013 – De Britse schrijver en reiziger Redmond O’Hanlon trekt voor de VPRO opnieuw de wereld in. Vanaf 1 december zendt de omroep elke zondagavond acht nieuwe
afleveringen uit van de serie O’Hanlons Helden.

Wederom treedt hij in de voetsporen van ontdekkingsreizigers die in de 19e eeuw op zoek gingen naar de witte vlekken op de kaart, verborgen gebieden waar nog nooit een westerling was geweest. Dit keer gaat O’Hanlon naar bestemmingen die nog onmogelijker lijken. Hij zal cyclonen trotseren op de Beringzee en gaat op zoek naar een afgehakt hoofd in de binnenlanden van Papua Nieuw Guinea.

In een deel van Pakistan waar de Taliban heer en meester zijn, gaat hij op zoek naar een geheim rapport over de erotische uitspattingen van Engelse soldaten in de Victoriaanse tijd. Hij wordt daarbij begeleid door politiemannen die tot op de tanden bewapend zijn. Zo mogelijk nog onhandiger dan in de eerste serie, struikelt O’Hanlon vol zelfspot met zijn rolkoffertje vol boeken zijn 19e eeuwse helden achterna. Geen reizen om na te doen, maar wel hilarisch en een genot om naar te kijken.

Uitzending elke zondag op Nederland 2 om circa 20.20 uur.

► Klik hier voor informatie over alle 8 afleveringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!