Populairste methodes om een jetlag tegen te gaan

POPULAIRSTE METHODES OM EEN JETLAG TEGEN TE GAAN

JetlagAmsterdam, 26 november 2013 – Het gelijkzetten van je horloge met de tijd van de eindbestemming is de populairste methode om de jetlag te bestrijden. Liefst 38 procent van de reizigers hanteert dit simpele, praktische middel om aan het tijdverschil te wennen. Zo kan het ritme alvast worden aangepast.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner, die duizend Nederlandse reizigers naar de meest gebruikte methodes vroeg om een jetlag tegen te gaan. Het eten van een lichte en gezonde maaltijd komt op de tweede plek (35 procent), gevolgd door zoveel mogelijk te bewegen en een frisse neus halen voor aanvang van de vlucht (31 procent).

Opmerkelijk is dat veel mensen proberen wakker te blijven tijdens de vlucht om een jetlag te voorkomen (28 procent), terwijl veel anderen juist proberen te slapen door hun toevlucht te nemen tot slaappillen (20 procent) of alcohol (15 procent). Het laten staan van alcohol om een jetlag te voorkomen is helemaal niet populair (6 procent). Homeopathische geneesmiddelen (7 procent), melatonine (11 procent) en anti-jetlag pillen (3 procent) behoren eveneens tot de minder populaire maatregelen in de strijd van de Nederlandse reiziger tegen jetlag.

Tips om een jetlag tegen te gaan

Skyscanner geeft enkele tips om op een effectieve manier een jetlag tegen te gaan. Het meest ideaal zou zijn als reizigers voor vertrek al beginnen met aanpassen aan de tijdzone van de bestemming waar ze naartoe gaan. Dat betekent eten, slapen en rusten op hetzelfde tijdstip als je zou doen op de bestemming. Uiteraard is dit thuis en zelfs tijdens de vlucht niet altijd haalbaar.

Wat goed werkt is om lichte maaltijden te eten en goed gehydrateerd te blijven. Vermijd zware maaltijden en alcohol. Betreffende slaappillen luidt het advies dat ”veilig gebruik van slaappillen of melatonine bij aankomst op de eindbestemming kan bijdragen om het lichaam te synchroniseren met de desbetreffende tijdzone”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!