Ryanair wint weer aan vertrouwen

RYANAIR WINT WEER AAN VERTROUWEN

RyanairAmsterdam, 1 november 2013 – Ryanair wint weer langzaam het vertrouwen terug nadat de Ierse prijsvechter beloofd heeft de dienstverlening te verbeteren. Ongeveer twee derde van de reizigers (67 procent) is eerder geneigd nu weer met de luchtvaartmaatschappij te vliegen, blijkt uit een onderzoek door reiszoekmachine Skyscanner.

Ryanair kondigde afgelopen week aan om de bagageregels te versoepelen. Reizigers mogen vanaf 1 december extra kleine handbagage, zoals een handtas (niet groter dan 35cm x 20cm x 20cm) of een fles wijn die je in de taxfreeshop hebt gekocht, gratis mee aan boord nemen. De 1000 ondervraagde reizigers waren het meest te spreken over deze serviceverbetering.

Ook gaat Ryanair soepeler om met kleine foutjes die je hebt gemaakt tijdens de boeking op de website, zoals een verkeerd gespelde aam. Binnen 24 uur mag je die foutjes gratis verbeteren. Vanaf 1 december zal de toeslag voor het aanleveren van de boardingkaart omlaag gaan van € 70 naar € 15 voor passagiers die al online ingecheckt zijn.

Het onderzoek toonde ook aan dat veel reizigers door diverse budgetmaatschappijen op de luchthaven weleens zijn geconfronteerd met bijkomende kosten. Zo moest 32 procent wel eens bijbetalen omdat de handbagage niet de juiste afmeting had en 37 procent moest de handbagage alsnog inchecken als ruimbagage omdat het te groot was om in de cabine mee te nemen.

Ryanair was tot dusverre een luchtvaartmaatschappij die je uitsluitend koos vanwege de lage prijs, want van goede service moest je het niet hebben. Met een ‘kaal’ ticket op zak, moet je zo ongeveer voor alles bijbetalen: de stoelreservering, de ruimbagage, het eten en drinken aan boord en het betalen met een credit card.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!