Weeze goedkoopste buitenlandse luchthaven

WEEZE GOEDKOOPSTE BUITENLANDSE LUCHTHAVEN

Vliegveld Weeze
Amsterdam, 7 november 2013 – De Duitse luchthaven Weeze, vlakbij Nijmegen, is de voordeligste optie als je ervoor kiest je reis vanaf een vliegveld net over de grens te beginnen. Je bent gemiddeld 85 euro aan extra kosten kwijt voor benzine en parkeerkosten en het is relatief dichtbij, blijkt uit een inventarisatie van CheapTickets.nl.

De luchthaven in Parijs is daarentegen minder aantrekkelijk, met een lange autorit en vooral hoge parkeerkosten. CheapTickets.nl heeft de bijkomende kosten van de populairste vliegvelden in beeld gebracht voor reizigers die een vliegreis overwegen vanaf een buitenlandse luchthaven. De kilometers, kosten en reistijd zijn op basis van een retour vanaf Utrecht.

                                      Afstand            Benzinekosten    Reistijd      Parkeerkosten** Parijs                             891 km               134 euro           8:00 uur       147 euro

Brussel Zaventem        335 km               50 euro             3:30 uur       86 euro

Weeze                            296 km               40 euro             3:08 uur       45 euro

Düsseldorf                    371 km                56 euro             4:00 uur       44 euro

Frankfurt                       784 km                118 euro           8:00 uur       49 euro

**op basis van een week lang parkeren, onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Er zijn overigens nog enkele andere luchthavens die CheapTickets.nl niet heeft meegenomen in het onderzoek, zoals het vliegveld van Münster-Osnabrück op een afstand van 215 kilometer van Utrecht.

Het blijkt dat Nederlanders voor vliegreizen steeds vaker de grens overgaan. Het aantal landgenoten dat de afgelopen 2 jaar vanaf een buitenlandse luchthaven vertrok, steeg met liefst 30 procent. De populairste luchthavens zijn die in Weeze, Düsseldorf en Brussel. Weeze is vooral in trek vanwege de lagere belastingtarieven die in Duitsland worden gehanteerd, en het ruime en goedkope Ryanair-aanbod.

Bijna een derde van de reizigers kiest voor vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven bij een prijsverschil van zo’n 50 euro per ticket. Logischerwijs zijn het vooral mensen die dichtbij de grens wonen, die openstaan voor de ‘overtocht’ met de auto of het openbaar vervoer. Niet alleen afstand en de kostenbesparing spelen mee. Ook kijken reizigers over de grens omdat ze het te druk vinden op Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!