Nieuwe musea in 2014

NIEUWE MUSEA IN 2014

Amsterdam, 23 december 2013 – Met het nieuwe jaar voor de boeg, heeft de Wereldreizigersclub bekeken wat er wereldwijd voor nieuws te beleven is op museaal gebied. Hieronder een selectie van enkele bijzondere en opzienbarende musea die in 2014 de deuren openen voor het publiek.

Verenigde Staten

9/11 Museum in New York
9/11 Museum in New York

In het voorjaar van 2014 opent in New York het 9/11 Museum, in een nieuw gebouw naast het memorial op het terrein van het World Trade Center. Het museum toont brokstukken na de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001 en vertelt de verhalen van overledenen en overlevenden. Meer informatie is te vinden op www.911memorial.org.

Denemarken

Moesgård Museum is een nieuw museum in Højbjerg, vlakbij de Deense stad Aarhus, en gaat over de prehistorie. De objecten worden op een nieuwe, frisse manier gepresenteerd in een ‘adembenemende architecturale omgeving’. De officiële opening is op 11 oktober 2014. Meer informatie is te vinden op www.moesgaardnytmuseum.dk.

Brazilië

In Rio de Janeiro kunnen toeristen vanaf 2014 een bezoek brengen aan het Museum of Tomorrow (Museu do Amanhã), gespecialiseerd in wetenschap en technologie. Bezoekers zien er hoe onze planeet er de komende 50 jaar uit kan zien. Het museum is een van de nieuwe attracties in Rio ter gelegenheid van het WK Voetbal en de Olympische Spelen in 2016.

Qatar

National Museum of Qatar
National Museum of Qatar

In december 2014 gaan de deuren weer open van het National Museum of Qatar. Het oude museumgebouw uit 1975 is flink onder handen genomen en ziet er straks uit als onderdeel van de woestijn. Het museum zoomt in op de cultuur, het erfgoed en de toekomst van Qatar en zijn bevolking. Info via de Qatar Museums Authority, www.qma.com.qa.

Canada

In Winnipeg (in de staat Manitoba) kunnen toeristen vanaf 20 september 2014 terecht in het Canadian Museum for Human Rights. In het museum staan mensenrechten – in de breedste zin van het woord – centraal. De bouw van het museum was een financieel kwistig en langdurig project en de indianen in Canada hebben al kritiek dat het woord ‘genocide’ niet terugkomt in de exposities. Informatie: www.museumforhumanrights.ca.

Duitsland

In München opent eind 2014 het Nationalsozialisums Dokumentationszentrum, een museum waar je alles te weten komt over het naziverleden van Duitsland. Het is gebouwd op de plek waar ooit het Bruine Huis stond, het hoofdkwartier van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij van Adolf Hitler. Er worden ruim 300.000 bezoekers per jaar verwacht. Info via www.ns-dokumentationszentrum-muenchen.de.

Nederland

Op 27 juni 2014 opent het Mauritshuis in Den Haag opnieuw de deuren na een grootschalige renovatie van twee jaar. Voor het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meer info via www.mauritshuis.nl.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!