Voor de meeste kerstmarkten ga je naar Berlijn

VOOR DE MEESTE KERSTMARKTEN GA JE NAAR BERLIJN

KerstmarktAmsterdam, 12 december 2013 – Ben je helemaal gek van kerstmarkten, ga dan naar Berlijn. De Duitse hoofdstad telt meer Weihnachtsmärkte dan elke andere Europese hoofdstad, zo blijkt uit een rondgang van boekingswebsite Hotels.com.

In Berlijn zijn maar liefst 60 kerstmarkten te vinden in de aanloop naar de feestdagen. Met onder meer een nostalgische kerstmarkt op de Schinkelplatz en een Scandinavische markt bij de Kulturbrauerei is de diversiteit groot. Traditiegetrouw worden ook veel kerstmarkten georganiseerd in andere Duitse steden.

Madrid en Kopenhagen volgen Berlijn op enige afstand met bijna 49 kerstmarkten. Ook Amsterdam eindigt hoog in de lijst met bijna 30 kerstmarkten, de vele buurtmarkten in winterse sferen meegerekend.

Aanbod van kerstmarkten in Europese hoofdsteden*

1. Berlijn (60)
2. Madrid (39)
3. Kopenhagen (38)
4. Amsterdam (26)
5. Londen (22)
6. Oslo (16)
7. Parijs (13)
8. Wenen (13)
9. Stockholm (7)
10. Rome (7)

* Aantallen gebaseerd op informatie afkomstig van toeristenbureaus.

KerstmarktNederlanders blijken overigens massaal geïnteresseerd te zijn in kerstmarkten. In 2013 is de kerstmarkt populairder dan ooit voor een dagje uit of een weekendje weg, signaleert de website Kerstmarkten.nl. De website zag het aantal bezoekers in een jaar tijd met 62 procent groeien. Kerstmarkten zijn de perfecte gelegenheid om alvast in de kerststemming te komen en ideeën op te doen, zegt de site.

Van de 230 kerstmarkten op Kerstmarkten.nl blijken die in Duitsland en België het meest populair. Maar liefst vijf van de markten uit de Kerstmarkten.nl Top 10 worden bezocht bij onze oosterburen. De kerstmarkt in Oberhausen is de favoriet.

Top 10 kerstmarkten

1.  Oberhausen
2.  Keulen
3.  Düsseldorf
4.  Munster
5.  Maastricht
6.  Haarzuilens (Utrecht)
7.  Valkenburg
8.  Brugge
9.  Antwerpen
10. Kleve

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!