Geen wifi, geen vakantie!

Corendon AirlinesAmsterdam, 21 januari 2014 – Veel Nederlandse vakantiegangers kunnen niet meer zonder draadloos internet. Voor ruim de helft van de bevolking is een vakantiebestemming taboe als er geen wifi-verbinding aanwezig is. Voor zo’n 20 procent is wifi zelfs van cruciaal belang, blijkt uit een onderzoek dat Corendon Airlines onder meer dan 1000 reizigers heeft laten uitvoeren.

Bijna de helft van de vakantiegangers (47 procent) zegt een twee weken durende vakantie niet zonder internet te willen doorbrengen. Liefst driekwart leest zijn of haar e-mail op reis en ook sociale media worden massaal gebruikt.

Nog een interessante uitkomst uit het onderzoek van de luchtvaartmaatschappij: veel reizigers hebben lak aan een negatief reisadvies dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor een land heeft uitgevaardigd. Twee van de vijf Nederlanders (39 procent) controleert vóór vertrek niet eens het actuele reisadvies en 12 procent negeert zelfs een negatief reisadvies.

Twee derde van de vakantiegangers annuleert de vakantie bij een negatief reisadvies en een kwart ziet af van de vakantie zodra er een gevaarlijke situatie is ontstaan, terwijl er (nog) geen negatief reisadvies is gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!