Nog altijd misleidende prijzen op reiswebsites

NOG ALTIJD MISLEIDENDE PRIJZEN OP REISWEBSITES

Bij het huren van een vakantiehuisje komen er vaak extra boekingskosten bij
Bij het huren van een vakantiehuisje komen er vaak extra boekingskosten bij

Amsterdam, 27 januari 2014 – Ondanks allerlei acties en campagnes van de overheid en de Consumentenbond, blijken de prijzen op veel reiswebsites nog altijd misleidend te zijn. Nieuw onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat 65 procent van de bekeken reiswebsites de extra bijkomende boekingskosten niet in de geadverteerde prijs opneemt.

Uit het onderzoek blijkt dat veel kosten pas tijdens het boeken naar voren komen. De boekingskosten zijn de grootste extra kostenpost. Deze variëren van een paar euro’s tot drie tientjes. Doordat de geadverteerde prijzen niet ‘all-in’ zijn, is prijzen vergelijken voor consumenten ondoenlijk.

Consumenten willen dat online reisaanbieders onvermijdbare boekingskosten in de geadverteerde prijs opnemen en niet pas tijdens het boekingsproces erbij optellen. Dit tot grote ergernis van consumenten, die klagen dat de prijs waarop ze afgaan veel lager is dan de prijs die ze daadwerkelijk moeten betalen. Ruim 60 procent van de consumenten vindt de onduidelijke prijzen van reisaanbieders het meest irritant.

Op de website van de Consumentenbond staat welke reisorganisaties wel en niet de boekingskosten in hun aanbiedingsprijs opnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!