Corendon serveert bitterballen en kroketten aan boord

CORENDON SERVEERT BITTERBALLEN EN KROKETTEN AAN BOORD

Corendon serveert kroketten en bitterballenAmsterdam, 26 februari 2014 – Liefhebbers van bitterballen en kroketten hoeven in de lucht niks meer te missen. Corendon Dutch Airlines serveert de oer-Hollandse snacks nu ook aan boord van haar vluchten. Het is voor zover bekend de eerste luchtvaartmaatschappij waar je op 10 kilometer hoogte een portie bitterballen of een broodje kroket kunt bestellen.

Corendon heeft gekeken naar enquêtes, waaruit blijkt dat Nederlandse vakantiegangers ,,een gezellige Hollandse sfeer ook tijdens hun reis bijzonder op prijs stellen”. De vliegtuigmaatschappij is maandenlang bezig geweest met testen, uitproberen en perfectioneren. Het klaarmaken van kroketten en bitterballen in een vliegtuig is namelijk niet eenvoudig: de snacks moeten bevroren aan boord (en in de oven) worden gebracht.

Ook de smaakbeleving is op grote hoogte in de cabine van een vliegtuig anders dan op de grond en uiteraard is de keukenapparatuur aan boord van het toestel anders dan in een normale keuken. De bitterballen en kroketten zijn dan ook speciaal ontwikkeld ,,om aan boord van het vliegtuig een gelijke kwaliteitsbeleving te geven als dat je het op de grond zou kunnen ervaren”.

De luchtvaartmaatschappij heeft daarvoor samengewerkt met de beste krokettenmakers van Nederland. Eerder baarde Corendon al opzien door als eerste frites met mayonaise aan boord te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!