Reiziger wil gratis wifi op de luchthaven

REIZIGER WIL GRATIS WIFI OP DE LUCHTHAVEN

Luchthaven SchipholAmsterdam, 11 februari 2014 – In koffietentjes, restaurants en hotels is het al de gewoonste zaak van de wereld, maar luchthavens zijn nog niet erg scheutig met het aanbieden van gratis wifi. De meeste Europese vliegvelden vragen nog steeds geld voor onbeperkt internetten, terwijl reizigers eigenlijk alleen van gratis wifi gebruik willen maken.

Slechts 14 procent van de Nederlandse reizigers is bereid te betalen voor wifi op de luchthaven, blijkt uit een onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner. De andere 86 procent meent dat wifi gewoon gratis moet worden aangeboden.

Bijna driekwart van de Nederlanders wenst gebruik te maken van wifi op het vliegveld, vooral om te twitteren of even iets op Facebook te zetten. Ruim een kwart wil nog wat op internet surfen en zo’n 22 procent wil de tijd op de luchthaven gebruiken om nog wat werkgerelateerde e-mails te checken.

De meeste Europese luchthavens brengen nog steeds forse bedragen in rekening voor wifi, hoewel in veel gevallen het eerste kwartier of half uur gratis is. Vliegvelden die gratis wifi aanbieden, zijn nauwelijks te vinden. Hieronder enkele Europese vliegvelden die er een uitzondering vormen:

Schiphol: op onze nationale luchthaven is het nog redelijk goed geregeld. Via KPN hotspot kun je het eerste uur gratis internetten. Voor een veel snellere verbinding moet je wel betalen.

Dublin, Ierland: op het vliegveld van de Ierse hoofdstad wordt onbeperkt gratis wifi aangeboden in Terminal 1. Je moet zoeken naar het netwerk ‘Dublin Airport Free WiFi’ of ‘eircom’. Registreren hoeft niet.

Moskou, Rusland: in verschillende terminals van luchthaven Sheremetyevo heb je onbeperkt en gratis wifi. Je moet verbinden met het draadloze netwerk ‘Bubbles’ en op ‘accept’ klikken.

Wenen, Oostenrijk: op Vienna International Airport heb je in alle terminals én in de restaurants gratis wifi. De internetsnelheid is 11 megabits per seconde.

Helsinki, Finland: op Helsinki Airport werd gratis wifi al in 2008 aangeboden. Je kunt je tablet of smartphone ook draadloos opladen en er zijn kiosks waar je gratis kunt internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!