Japan Airlines vliegt het meest op tijd

Japan AirlinesAmsterdam, 27 maart 2014 – Wie op tijd wil zijn, moet vliegen met Japan Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij van Japan is de meest punctuele ter wereld, blijkt uit het jaaroverzicht over 2013 van FlightStats.

Bijna 89 procent van de vluchten van Japan Airlines komt op tijd aan – dus eerder of niet later dan een kwartier dan de tijd die in de dienstregeling staat. Het grootste deel van de vliegtuigen (ruim 93 procent) vertrekt dus ook op tijd. Dat Japanners bekend staan om hun promptheid, blijkt ook uit de derde plek van ANA All Nippon Airways.

Qua stiptheid doet onze KLM het ook goed. De vliegtuigmaatschappij staat internationaal op de tweede plaats van de ranglijst. Iets meer dan 88 procent van de vluchten van de KLM arriveert op tijd op de plek van bestemming.

FlightStats publiceert helaas niet de ranglijst van vliegtuigmaatschappijen die het slechtste presteren. Hieronder de top 10 van internationale luchtvaartmaatschappijen die het beste scoren voor wat betreft punctualiteit.

Luchtvaartmaatschappij Percentage vluchten op tijd
1. JAL Japan Airlines 88,94 %
2. KLM 88,03 %
3. ANA All Nippon Airways 87,14 %
4. Iberia 86,03 %
5. SAS Scandinavian Airlines 85,83 %
6. Saudi Arabian Airlines 85,80 %
7. Delta Air Lines 84,33 %
8. Air New Zealand 84,18 %
9. Lufthansa 84,18 %
10. Korean Air Lines 83,47 %

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!