KLM staat gebruik elektronica toe tijdens hele vlucht

KLMAmsterdam, 21 maart 2014 – In navolging van enkele andere luchtvaartmaatschappijen is nu ook KLM overstag gegaan bij het gebruik van elektronische apparatuur aan boord. Vanaf 1 april mag je de apparaten gebruiken tijdens alles fases van de vlucht, dus ook tijdens het opstijgen, landen en taxieën.

De KLM stelt als voorwaarde dat alle apparatuur met een antenne op ‘vliegtuigmodus’ moet zijn ingesteld zolang de deuren van het vliegtuig gesloten zijn. Het gaat om smartphones, tablets, iPods, e-readers, camera’s en kleine ‘handheld game consoles’. Bellen en internetten kan dus nog niet tijdens de vlucht.

,,Dit zorgt voor meer gemak voor onze klanten”, zegt de luchtvaartmaatschappij. Tot 1 april is gebruik tijdens het opstijgen en de landing verboden. Zodra het “Stoelriemen Vast” signaal aan is (bij de start en de landing en eventueel tijdens de vlucht) dient al je elektronische apparatuur uitgezet en opgeborgen te worden.

Kort geleden stond KLM-partner Air France het toe om elektronische apparatuur tijdens de hele vlucht te gebruiken. Recent heeft ook de Spaanse lowbudget luchtvaartmaatschappij Vueling het verbod op elektronica tijdens het opstijgen en landen opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!