Mogelijk dit jaar al naar de ruimte reizen

RuimtereizenAmsterdam, 16 maart 2014 – Een reis naar de ruimte komt steeds dichterbij. Mogelijk kun je in de tweede helft van dit jaar al naar de ruimte reizen, heeft het bedrijf Virgin Galactic laten weten.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij is al druk bezig met het uitvoeren van testvluchten en de bouw van een terminal in de Amerikaanse staat New Mexico. Er hebben zich al 680 passagiers aangemeld voor de eerste ruimtevluchten.

Goedkoop is het niet. Een retourtje (met terugkeer naar de aarde) kost $ 250.000. Virgin Galactic hoopt dat de prijs de komende jaren kan dalen naar $ 100.000.

Het ruimteschip, de SpaceShipTwo, zou een hoogte kunnen bereiken van zo’n 110 kilometer. In de cabine kunnen 6 passagiers. Op die hoogte ervaar je een paar minuten gewichtloosheid en kun je de aarde en het heelal bewonderen. Het ruimteschip zit vast aan het moedervliegtuig, de WhiteKnightTwo. Op een hoogte van ongeveer 14 kilometer wordt de SpaceShipTwo ‘losgelaten’, de ruimte in.

Wil je alvast een vliegticket reserveren, dan kan dat op www.virgingalactic.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!