Nederlandse editie van grootste liftwedstrijd ter wereld

Liftwedstrijd Route du SoleilAmsterdam, 9 maart 2014 – Vanuit België vertrok elk jaar al een grote groep avonturiers die liftend de zonnige zuidkust van Frankrijk probeerden te bereiken. Deze Route du Soleil krijgt een Nederlandse editie. Dit jaar kunnen maximaal 500 Nederlanders meedoen aan wat in vijf jaar is uitgegroeid tot de grootste liftwedstrijd ter wereld.

De wedstrijd vindt plaats van 11 tot en met 16 juli en lifters kunnen zich inschrijven in teams van 2 of 3 personen. Gepakt met rugzak, tent en duim overbruggen de teams meer dan 1000 kilometer richting Zuid-Franse zon. De tijd wordt opgemeten en er wordt streng gecontroleerd of het liften een beetje effectief ging.

Het is een eigenlijk een reizend festival, want na elke dagetappe hoef je niet meer uit te kijken naar een plek om te slapen of te eten. ,,Bijkomend voordeel is dat je niet de smerige nasi van je beste vriend naar binnen hoeft te hakken maar er ’s avonds een prima barbecue voor je klaar staat”, zegt Siv van Hegelsom, een van de finalisten van vorig jaar.

,,Ook hoef je de volgende morgen niet op je teenslippertjes naar de bakker om een brood te kopen – ook het ontbijt staat ’s ochtends voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen is elke dag zo snel mogelijk van A naar B te liften om vervolgens in de avond compleet los te gaan op allerlei verschillende artiesten.” It’s all about the journey, not about the destination.

En de winnaar maakt kans op een vliegticket voor een wereldreis. De karavaan lifters vertrekt dit jaar op 11 juli op een nog geheime locatie in Nederland. Meedoen aan de liftwedstrijd kost € 290. Maandag 10 maart om klokslag 12 uur gaat de inschrijving voor Nederland open via www.routedusoleil.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!