Slapen in een boerderij, kasteel of kerk

Amsterdam, 27 maart 2014 – Een weekendje weg dicht bij huis waarin je je kunt onderdompelen in de geschiedenis? Historische verblijfplaatsen in het buitenland maar ook in eigen land zijn geliefd voor korte vakanties. Van een vorstelijk verblijf in centrum Amsterdam tot comfortabel overnachten in een voormalige kerk in België. Weekendjeweg.nl heeft de beste sfeervolle plekken op een rij gezet waar je even terug in de tijd kun reizen.

Hotel in MechelenSlapen in een Belgische kerk in Mechelen

In het Belgische viersterren hotel Martin’s Patershof slaap je in een voormalige kerk. De kerk in het centrum van Mechelen is omgebouwd tot comfortabel hotel met 79 kamers, lift en wifi. De charmante historische uitstraling is niet verloren gegaan: de authentieke glas-in-lood ramen en gewelfstructuur nemen je mee naar andere tijden. Martin’s Paterhof ligt op loopafstand van de Grote Markt. ’s Zomers maak je een vaartochtje op de Dijle die dwars door de stad stroomt. Lokale bewoners tippen het Italiaanse restaurant La Vigna als dé plek voor een dinertje en een bezoek aan het architectonische monument St. Rombout als must-do. Overnachten met twee personen kan vanaf € 89 voor een nacht en € 178 voor twee nachten exclusief ontbijt.

Hotel in LerbachPrinselijke nachten in kasteelhotel in Duitse bossen

Fijnproeven op historisch én gastronomisch vlak? Het Althoff Schlosshotel Lerbach ligt middenin de bossen op 230 kilometer van Utrecht, vlakbij Keulen. Dit vijfsterren kasteelhotel telt 52 kamers en behoort tot de meest luxueuze hotels van ons buurland. De altijd brandende openhaard, de indrukwekkende bibliotheek, bar met jazzmuziek en moderne Beauty & Spa met zwembad, massages en sauna zorgen ervoor dat de buitenwereld even niet bestaat. Ook fijnproevers zijn op het goede adres: het Gourmet Restaurant in het hotel is met twee Michelinsterren bekroond. Wie toch een frisse neus wil halen maakt een wandeling door de kasteeltuinen of bezoekt het Handwerk Museum in het nabijgelegen stadje Bergisch Gladbach. Wegdromen in dit kasteel kan vanaf € 205 exclusief ontbijt voor één nacht en € 410 voor twee nachten voor twee personen.

Hotel in WeidumOntsnappen aan de drukte op Friese boerderij uit 1867

Ook in eigen land is het goed toeven. In het pittoreske Friese Weidum kun je overnachten in een “kop-hals-romp” boerderij uit 1867. Het drie sterren tellende Hotel Weidumerhout telt 10 kamers, een sauna, een bibliotheek en terras met uitzicht op de boomgaard. Op deze plek ontsnappen liefhebbers van natuur en rust even aan de drukte. Er kunnen bij het hotel kano’s gehuurd worden, ook is het een goed vertrekpunt voor fietstochten of wandelingen. Wie toch de stad op wil zoeken kan terecht in het nabijgelegen Leeuwarden. Overnachten in deze boerderij kan met twee personen vanaf € 85 per nacht en € 180 voor twee nachten inclusief ontbijt.

Sofitel The Grand Hotel in AmsterdamVorstelijk logeren in Amsterdam

Koningin Beatrix ging je voor met haar trouwerij in de oude raadszaal van dit hotel. Wie op zoek is naar een vorstelijk verblijf kan z’n hart ophalen in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand. Het hotel ligt op vijf minuten lopen van het Koninklijk Paleis op de Dam en telt 178 kamers. Naast een zwembad, fitness, jacuzzi en sauna, heeft het hotel ook een eigen aanlegsteiger en buitenterras. Het bij Amsterdammers geliefde Foam fotografiemuseum is een cultuurtip, voor wie wil shoppen zijn de nabijgelegen 9 straatjes de moeite waard. Vorstelijk logeren kan hier vanaf € 346 per nacht en vanaf € 693 voor twee nachten voor twee personen exclusief ontbijt.

Hotel in VollenhoveOp Engelse stand in Drents ommuurd landgoed

Het ommuurde Landgoed Oldruitenborgh is een historische stadshavezate in het Drentse Vollenhove. Naast het hoofdgebouw waar de twintig hotelkamers en luxe bruidssuites zich bevinden, vind je op het landgoed ook het koetshuis en restaurant de Oranjerie waar je geheel in stijl kunt “high tea-en”. Oldruitenborgh ligt in een Engels landschapspark en wordt omringd door moerasbossen en rietland voor wie per fiets of te voet de natuur wil verkennen. Verblijven op Engelse stand met twee personen kost € 79 voor een nacht en € 154 exclusief ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!