Water drinken in het vliegtuig is best prijzig

WATER DRINKEN IN HET VLIEGTUIG IS BEST PRIJZIG

MineraalwaterAmsterdam, 6 maart 2014 – Het is soms best lastig om dorstig te zijn in het vliegtuig. Vroeger kon je gewoon een flesje mineraalwater in je handbagage meenemen die je in de supermarkt had gekocht voor € 0,60. Sinds de terroristische aanslagen op de Twin Towers in New York kan dat niet meer.

Bij de meer traditionele luchtvaartmaatschappijen kun je gelukkig bij de stewardess om een glaasje water vragen. Bij een vlucht met een low budget prijsvechter is dat een ander verhaal. Daar kun je alleen water kopen. En dat is best prijzig, blijkt uit een vergelijkend onderzoekje van de Wereldreizigersclub. Aan boord van een toestel van Ryanair betaal je liefst 3 euro voor een flesje water van 50 cl. Bij Wizz Air ben je 2 euro kwijt.

Soms kun je op het vliegveld nog water kopen ná de security check, voordat je in het vliegtuig stapt. Dan ben je vaak iets voordeliger uit, al betaal je nog altijd veel meer dan als je het flesje water ergens in een supermarkt had gekocht.

Luchtvaartmaatschappij Prijs flesje mineraalwater 50 cl
Ryanair € 3,00
Vueling € 2,86*
Aer Lingus € 2,50
ArkeFly € 2,50
Easyjet € 2,50
Transavia € 2,50
Corendon € 2,27**
Wizz Air € 2,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: websites luchtvaartmaatschappijen. * De prijs is omgerekend naar 50 cl. Vueling verkoopt flesjes mineraalwater van 350 ml voor € 2,00. ** De prijs is omgerekend naar 50 cl. Corendon verkoopt flesjes mineraalwater van 330 ml voor € 1,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!