De 5 meest irritante vliegtuigpassagiers

Amsterdam, 6 april 2014 – Een lange vlucht is al niet iets om naar uit te kijken: een veel te krappe stoel, bijna geen beenruimte, droge lucht en een tekort aan slaap. Een medepassagier kan je verblijf in het vliegtuig nog vervelender maken. Hieronder een lijst van meest irritante vliegtuigpassagiers.

Vliegtuigstoelen1. De armleuningbezitter

Vooral in een stoel in het midden krijg je er vaak mee te maken: de armleuningbezitter. Iemand die zijn – meestal veel te grote en sterke – armen ruimschoots op de armleuningen nestelt. Terwijl die – veel te smalle – armleuningen juist bedoeld zijn voor twee armen. De armleuningbezitter heeft nog nooit van de delen gehoord, en wegduwen lukt niet. Je bent gedwongen de rest van je vlucht met je armen over elkaar te zitten of je armen op je schoot te laten hangen – tot het moment dat je medepassagier opstaat om naar de wc te gaan.

2. De stoelleuningduwer

Heb je je net in je economy class stoel gewurmd, dan denk je meteen waar je in godsnaam al die uren je benen moet laten. Ze zitten al tegen de stoel voor je aan geklemd. Dan zijn er van die mensen voor je die direct na het opstijgen hun leuning naar achteren duwen. Om die vervolgens de rest van de vlucht in de achterste leunstand te laten staan, totdat de stewardess ze vlak voor de landing dwingt de rugleuning weer omhoog te doen. Je kunt met je knieën terugduwen, maar de stoelleuningduwer wint altijd.

3. De toiletganger

Zit je aan het gangpad, dan heb je net iets meer beenruimte. Zo nu en dan, als er even geen trolleys door het gangpad rijden, kun je je benen even diagonaal strekken. Dan zal je uitgerekend de toiletganger naast je treffen, meestal iemand die per se naast het raampje wilt zitten. Om de haverklap moet je opstaan, evenals de buurman of buurvrouw naast je, voor de toiletganger. Die vooral naar de wc wil als je net slaapt of als je uitgeklapte tafeltje net volgebouwd staat met je eten, je drinkflesje, je glas, je boek en je iPod.

Airconditioning in vliegtuig4. De airconditioningtiran

Heb je op 10 kilometer hoogte net je maaltijd weggewerkt en lig je een beetje te doezelen, voel je opeens een koude wind in je gezicht blazen. Eerst denk je nog dat de piloot de airconditioning een graadje hoger heeft gezet, totdat je merkt dat de man of vrouw naast je zijn of haar luchtblazer op jou heeft gericht. Kennelijk had deze airconditioningtiran genoeg van de frisse lucht, en wist hij niet hoe je de luchtblazer uit moet draaien.

5. De dronken snurker

Aan het begin van de vlucht voer je meestal nog een gezellig gesprekje. Gaandeweg zie je dat je medepassagier meer en meer alcohol naar binnen slaat. Aan de stewardess vraagt hij meteen twee flesjes wijn. Als de lichten al gedimd zijn, loopt hij nog een keer naar de stewardess, voor een extra flesje. Terwijl jij krampachtig in slaap probeert te komen, schrik je wakker van luidruchtig gesnurk naast je dat de rest van de vlucht aanhoudt. In het ergste geval legt hij zijn hoofd op jouw schouder. Ontsnappen aan de dronken snurker is niet mogelijk.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!