Istanbul is de populairste bestemming

Blauwe moskee in Istanbul
Blauwe moskee in Istanbul

Amsterdam, 8 april 2014 – Zo nu en dan kan het er hevig aan toegaan, maar dat mag de pret niet drukken. De Turkse miljoenenstad Istanbul is de populairste bestemming ter wereld. Dat blijkt althans uit de Travellers’ Choice Awards 2014 van de populaire website TripAdvisor.

Istanbul spreekt velen tot de verbeelding door de mix van oost en west. Daarnaast kent de stad vele attracties, zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. Ook qua winkelen en uitgaan is er van alles te beleven. Dat de stad soms in vuur en vlam staat door politieke demonstraties en hardhandig optreden van de politie, weerhoudt bezoekers er niet van een stedentrip te boeken naar Istanbul.

Rome staat in de top 10 op de tweede plaats, terwijl Londen de derde plek bezet. Opvallend is de hoge notering van de Chinese steden Peking en Shanghai in de ranglijst. Binnen Europa strijken Istanbul, Rome en Londen ook met de eer.

De Travellers’ Choice Awards worden door TripAdvisor samengesteld op basis van het aantal reviews en de waardering voor hotels, bezienswaardigheden en restaurants. Hieronder de top 10 voor de wereld en voor Europa.

Top 10 bestemmingen in de wereld Top 10 bestemmingen in Europa
1. Istanbul 1. Istanbul
2. Rome 2. Rome
3. Londen 3. Londen
4. Peking 4. Praag
5. Praag 5. Parijs
6. Marrakech 6. Berlijn
7. Parijs 7. Florence
8. Hanoi 8. Barcelona
9. Siem Reap 9. St. Petersburg
10. Shanghai 10. Boedapest
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!