Rugzak gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Reistas van gerecyclede PET-flessenAmsterdam, 7 april 2014 – Duurzaam reizen doen velen van ons al: CO2-neutraal vliegen, de lokale bevolking steunen, zuinig omgaan met water en de handdoeken in het hotel hergebruiken. Geleidelijk aan wordt ook de reisuitrusting zélf steeds duurzamer. Zelfs gebruikte waterflesjes kun je gewoon ombouwen tot handige reisaccessoires, zo blijkt.

Het Franse designlabel Lexon lanceert in april de HOBO-serie: de reistassen uit deze serie zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en jute. Je kunt kiezen uit een rugzak, een reistas en een toilettas, waarvan aan de buitenkant absoluut niet is te zien dat ze van gerecycled materiaal zijn gemaakt.

Eco-vriendelijk, noemt de fabrikant het resultaat: ,,Een duurzame, lichtgewicht en trendy serie, die ook nog eens bijzonder gunstig geprijsd is.” De prijzen vallen inderdaad alleszins mee. De rugzak (met een compartiment voor je laptop) is te koop voor € 69, de reistas is verkrijgbaar voor € 89 en aan de toilettas hangt een prijskaartje van € 25.

Voor zakenreizigers is er ook nog een aktetas en een beschermhoes voor je iPad die gemaakt zijn van gebruikte plastic flessen. Je moet alleen wel van de kleur houden: ze zijn alleen in het grijs te koop. Meer informatie vind je op www.lexon-design.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!