Vijf topbestemmingen voor chocoholics

Max Brenner Chocolate BarAmsterdam, 14 april 2014 – Chocoholics kunnen deze tijd weer hun slag slaan, met Pasen voor de deur. De schappen van de supermarkten liggen weer vol met chocolade-eitjes en chocolade paashazen. Pasen staat in veel landen symbool voor het eten van chocolade. Voor zoetekauwen selecteerde boekingssite Hotels.com vijf ‘verrukkelijke’ chocoladebestemmingen om de paasdagen door te brengen.

Tabasco, Mexico – Very hot chocolate

Lang geleden waren de Azteken in Midden-Amerika ’s werelds eerste chocolatiers. Zij dronken hun chocoladedrank Xocoatl of Chocolatl om vermoeidheid tegen te gaan. In Mexico heeft de productie van cacao sindsdien niet stilgelegen. In Villahermosa, de hoofdstad van de zuidelijke staat Tabasco, drink je een hot chocolate in Maya-stijl. Niet licht en romig, maar dik, puur, bitter en op smaak gebracht met chilipepers. Op de uitgestrekte haciënda’s in Tabasco wordt nog altijd cacao verbouwd.

Maison CaillerBroc, Zwitserland – Broc in je keel

Zwitserland is het chocoladeland bij uitstek. Jaarlijks wordt in het Alpenland meer dan tien kilo chocolade per inwoner geconsumeerd. De gerenommeerde Zwitserse chocoladeproducent Maison Cailler in het plaatsje Broc, gelegen ten westen van het meer van Genève, is een must-see voor chocofans. Tijdens een rondleiding door de fabriek ontdek je de fijne kneepjes van het cacaogilde. De tour eindigt in de gift shop: een walhalla van chocola.

New York, VS – Beroemd dessert

New York huisvest een van de meest bekende chocoladedessert-etablissementen ter wereld. Max Brenner Chocolate Bar & Restaurant op Broadway serveert goddelijke taartjes, cakejes, cocktails en shakes. Allemaal van chocola. Maar je kunt er ook chocoladewafels, pannenkoeken, pizza’s of een chocoladefondue bestellen. Het interieur van de mierzoete bar ademt chocolade in zijn puurste vorm.

Chocola ValrhonaTain l’Hermitage, Frankrijk – Grand Cru onder de chocolade

In de Franse plaats Tain l’Hermitage, gelegen ten zuiden van Lyon in wijnstreek Rhône-Alpes, is chocoladefabrikant Valrhona gevestigd. Deze wereldberoemde chocolademakers staan bekend om hun zeldzame kwaliteit chocolade. Het bedrijf is nauw betrokken bij de duurzaamheid van de plantages waar het zijn cacaobonen vandaan haalt. Valrhona, de ‘Grand Cru onder de chocolade’, wordt gebruikt door vooraanstaande topchefs en patissiers over de hele wereld.

Brussel, België – Belgische pralines

De praline is een typisch Belgische chocoladespecialiteit, die wereldwijd wordt geassocieerd met Brussel. De Belgische bonbon is vaak gevuld met noten of room, soms met een likeur, marsepein, noga of gedroogd fruit. België staat wereldwijd te boek als voortreffelijk chocoladeland. Er zijn verschillende fabrieken, musea en meer dan tweeduizend chocolaterieën te vinden. Een trip naar België is voor chocoladeliefhebbers niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van Cacao en Chocolade in Brussel.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!