Budget designhotelketen Motel One slaat vleugels uit

Motel One in BrusselAmsterdam, 5 mei 2014 – De snelgroeiende Duitse budget designhotelketen Motel One breidt in rap tempo uit. Motel One opent in mei haar eerste hotel in Brussel. Daarnaast worden dit jaar in Europa nog negen andere hotels geopend. Motel One strijkt neer in Wenen, Edinburgh en Londen. In Duitsland worden zes hotels geopend in Frankfurt, Keulen, Berlijn, Leipzig, Bremen en Maagdenburg.

Het hotel in Brussel is de eerste in de Benelux. Het nieuwe 490 kamers tellende Motel One ligt aan de Rue Royale in het centrum van de stad. De St. Michael’s kathedraal en de Grote Markt liggen op loopafstand.

Motel One heeft de filosofie “Great design for little money” en richt zich op stedentrippers die op zoek zijn naar een centraal gelegen hotel met design en kwaliteit voor een scherpe prijs. De lounge van elk hotel is thematisch ingericht met karakteristieken van de bestemming. Zo bestaat de One Lounge van Motel One in Brussel uit het thema kant, chocolade, bier en het Belgische koningshuis.

Motel One in BrusselDe speciaal voor de Motel One keten ontworpen en geproduceerde loungebanken van ontwerper Baxter zijn in Brussel uitgevoerd met Brussels kant. Ook de Motel One karakteriserende “Egg Chairs”, origineel ontworpen door de Deense ontwerper Arne Jacobsen, zijn met kant uitgevoerd. Het hotel is niet alleen gelegen aan de koninklijke Rue Royale, ook vind je hier een kunstwerk van de eerste Belgische koning Leopold I en koningin Louise d’Orléans. Er wordt Belgische chocolade gepresenteerd in vitrines en een kunstwerk vertelt de geschiedenis van de cacaoboon.

De kamers zijn klein, maar ,,slim ingedeeld met een comfortabel bed, bureau, fauteuil, airconditioning en flatscreen-tv”. De en suite badkamers van donker graniet zijn uitgerust met een Dornbracht wastafel en regendouche. Prijzen zijn vanaf € 79, exclusief ontbijt. Voor het ontbijt wordt een meerprijs gerekend van € 7,50 per persoon per dag. In elk hotel van Motel One kan gebruik gemaakt worden van gratis WiFi door het hele hotel of een One Lounge iPad.

De Motel One Group, gevestigd in München, werd in 2000 opgericht. De keten heeft op dit moment, inclusief de opening in Brussel, 50 hotels in Duitsland, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Motel One hanteert vaste prijzen zonder kortingen of speciale aanbiedingen. Tijdens speciale evenementen zijn er vaste toeslagen van € 20 of € 50.

Het doel is om in 2016 uit te breiden naar 74 hotels met in totaal 18.000 kamers in grote Europese metropolen. In 2015 staan hotelopeningen in de nieuwe landen Nederland en Tsjechië op de agenda. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2015 het eerste Motel One Hotel in Amsterdam geopend tegenover congrescentrum RAI op de Amsterdamse Zuidas.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!