De leukste zeecontainers om in te slapen

Amsterdam, 18 mei 2014 – Zeecontainers worden al voor van alles gebruikt: voor studentenwoningen, om asogezinnen in te huisvesten en – inderdaad – voor het vervoer van spullen over zee. Ook hoteleigenaren hebben de zeecontainer ontdekt. Lekker makkelijk, je kunt ze neerzetten waar je maar wilt én goedkoop. Hieronder hebben we de leukste slaapcontainers voor je op een rij gezet.

Zeecontainer AntwerpenSleeping Around, Antwerpen, België

In de haven van Antwerpen staan vier afgedankte zeecontainers die zijn omgebouwd tot luxe hotelkamers. De kamers zijn voorzien van alle gemakken, zoals een boxspring bed, een regendouche en een iPod docking station. Net als de containers zelf is bijna alles in de hotelkamers gemaakt van gerecyclede materialen. Twee andere zeecontainers doen dienst als ontbijtruimte en sauna. Het is de bedoeling dat het ‘pop up hotel’ ooit op een andere plek komt te staan. Informatie: www.sleepingaround.eu

Zeecontainer YokohamaBayside Marina Hotel, Yokohama, Japan

In de Japanse stad Yokohama is een compleet resort gebouwd van witgeverfde zeecontainers. Voor elke hotelkamer staan er twee op elkaar gestapeld, waarbij je aan de voorkant door een glazen wand gelukkig naar de haven buiten kunt kijken. De containers zijn luxe maar minimalistisch ingericht, met elk een compacte badkamer. Beneden bevindt zich de zitkamer, boven de slaapkamer. Het containercomplex heeft ook een zwembad en restaurant.

Zeecontainer TudelaHotel Aire de Bardenas, Tudela, Spanje

In het uitgestrekte landelijke noorden van Spanje, waar olijvenbomen groeien en Spaanse boeren hun graanvelden bewerken, stuit je op de zeecontainers van Hotel Aire de Bardenas. Een aantal afgedankte containers waarin ooit landbouwproducten werden vervoerd, vormen de façade van het hotel en beschermen de gasten tegen de wind die vanuit de hoogvlakte over het complex waait. De kamers zijn modern ingericht en het hotel wordt om zijn architectuur volop geprezen. Informatie: www.airedebardenas.com

Zeecontainer Hong KongHive-Inn Hotel, Hong Kong, China

Het futuristische Hive-Inn Hotel in Hong Kong is nog in aanbouw en lijkt meer op het spel Jenga dat volgeplakt is met reclame dat een plek waar je comfortabel de nacht kunt doorbrengen. Bijzonder is deze accommodatie zeker, waar talloze zeecontainers kriskras op elkaar worden gestapeld. De gedachte is dat je er containers bij kunt zetten of weg kunt halen, al naar gelang de drukte. Op die manier kan een bedrijf een hotelkamer tijdelijk sponsoren. Het ontwerp is van architectenbureau OVA Studio.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!