Nieuwe reisgidsen voor filmfreaks

Reisgidsen voor filmfreaksAmsterdam, 24 mei 2014 – Liefhebbers van films hebben nu hun eigen reisgidsen. Uitgeverij Lannoo komt met de serie 3, 2, 1…Action! De eerste gidsen die deze maand zijn verschenen, beschrijven meer dan 60 mythische filmlocaties in New York en Parijs.

Deze boeken zijn een must voor liefhebbers van citytrips en film, zegt de uitgever. ,,Je ontdekt Parijs en New York aan de hand van wereldberoemde filmscènes en waant je de ster van het witte doek.” Alle wereldberoemde filmklassiekers passeren de revue en de gidsen bevatten QR-codes om de film op je tablet of smartphone te herbeleven.

New York en Parijs zijn veelgebruikte filmsettings. De geïllustreerde gidsen leiden je langs de beroemdste, maar ook de minder bekende sets in de stad, van buurt naar buurt. Via QR-codes krijg je de filmtrailers te zien. De boekjes bevatten bars, restaurants, hotels, winkels, galeries en theaters die gebruikt werden in films die je zeker zult herkennen.

In de reisgids voor Parijs staan 101 adressen in Parijs waar 3, 2, 1… Action! heeft geklonken. Zo kun je met de gids voor koffie naar het favoriete café van Amélie Poulin. Voor een uitje naar Palais Galliera uit The Devil wears Prada of een cursus volgen op de schietbaan uit Nikita. Een wijntje drinken in de bistro uit Inglorious Basterds. Met een gids door de enorme tuinen uit Midnight in Paris zwerven of je Marie-Antoinette wanen in het Hôtel de Soubise.

In de reisgids voor New York worden meer dan 60 adressen genoemd waar films werden opgenomen: een gebakje in Cafe Lalo uit You’ve Got Mail. Even uitrusten in de bibliotheek uit The Day After Tomorrow. Aanschuiven aan de roemruchte lunchtafel uit When Harry Met Sally. Je even Marilyn voelen op een metrorooster uit The Seven Year Itch. Je laten vereeuwigen op de poster van Once Upon a Time in America. Een knish proeven in de bakkerij van Woody Allen uit Whatever Works.

De auteurs zijn Béatrice Billon en Barbara Boespflug. Billon is reclamedirecteur en gepassioneerd door film. Ze probeert op haar vele reizen haar gedroomde filmlocaties te bezoeken. Boespflug werkt in de film-, video- en showbusiness. In haar vrije tijd bezoekt ze wereldwijd locaties waar cultfilms gemaakt werden. De reisgidsen van 224 bladzijden elk kosten € 19,99 per stuk.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!