Trend: blind boeken met onbekende bestemming

Vertrekbord op SchipholAmsterdam, 3 juni 2014 – Het fenomeen is weer helemaal in: reizen zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Steeds meer reisaanbieders bieden je de mogelijkheid ‘blind’ te boeken. Pas vlak voor vertrek hoor je wat je bestemming is. Je betaalt relatief weinig, en het is voor de reisaanbieders een handige mogelijkheid van hun overtollige vliegtuigstoelen, hotelbedden of vakantiehuisjes af te komen.

Verrassingsvluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings biedt onder de noemer Blind booking verrassingsvluchten aan vanaf € 33. Je kiest tot 45 dagen voor je vlucht een luchthaven van vertrek uit en na de boeking zie je onmiddellijk waar de reis heen gaat. Het zijn alleen bestemmingen in Europa. Het zijn alleen Duitse luchthavens, maar Keulen en Düsseldorf zijn voor Nederlanders nog wel te bereizen.

De KLM kwam 6 weken lang met de Mystery Tickets. Je kocht maandag een ticket voor € 99 naar een onbekende Europese bestemming. Dinsdag hoorde je waar de reis heen ging, om vrijdag te vertrekken. De actie is helaas afgelopen, maar wie weet herhaalt KLM het wel.

Verrassingshotel

Bij de boekingswebsite Weekendjeweg.nl kun je terecht voor een Mystery Hotel. Je kiest wel een bestemming, maar het hotel blijft nog even een verrassing. Na de reservering zie je welk hotel is uitgekozen. Het is relatief voordelig en je verblijft in een 3- of 4-sterrenhotel, maar die kan bijvoorbeeld wel een eind uit het centrum liggen.

Verrassingshuisje

Hou je van verrassingen, maar verblijf je liever in een vakantiehuisje? Dan kun je bij Center Parcs een Mystery Park boeken. Bij het boeken weet je nog niet wat de bestemming zal zijn en wat voor type huisje je krijgt. Dat krijg je een week voor aankomstdatum te horen. Je verblijft in ieder geval in een vakantiepark in Nederland of België. Deze actie is alleen te boeken via Bungalows.nl.

Verrassingstrip

Reisorganisatie Eurocult biedt de Blind Trip aan. Als je zo’n blinde trip boekt, krijg je pas op de dag van vertrek te horen waar de reis naartoe gaat. Op de luchthaven krijg je de noodzakelijke reisdocumenten overhandigd. De bestemming is niet helemaal willekeurig gekozen. Van tevoren dien je een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte, waarbij de reisbestemming niet wordt genoemd.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!