Op vakantie: ruzie in de auto

Kaart in de autoAmsterdam, 15 juli 2014 – Hebben we eindelijk alles gepakt en maken we ons op voor een ontspannen vakantie: gaan we vervolgens bakkeleien. Meer dan de helft (57 procent) van de stellen maakt in de auto ruzie met elkaar, blijkt uit het Nationale Campingonderzoek 2014 van Vacanceselect. Vooral vermoeidheid leidt tot gekibbel (25 procent), maar ook de gekozen route of het lezen van de kaart (20 procent) zorgt voor onenigheid.

Gluren bij de buren

Opvallend is ook dat Nederlanders op de camping heel benieuwd zijn wat de buren allemaal uitspoken. Op vakantie gluurt 52 procent wel eens naar de buren. Daarvan geeft 15 procent de buurman of buurvrouw zelfs een bijnaam zoals ‘Fred Flinstone’ of ‘Ma Flodder’. De meeste respondenten hebben liever geen Nederlandse buren (58 procent), al vindt 35 procent het geen probleem als de buren Nederlands zijn.

Mannen de auto en vrouwen de koffers

De meeste stellen pakken de auto samen in. Mannen pakken de auto vaker in (32 procent) dan vrouwen (9 procent). Vrouwen zorgen ervoor dat de koffer van hun man gevuld mee op vakantie gaat (39 procent). Voor het inpakken gebruikt 82 procent van de mensen een checklist.

We nemen ons voor om veel te lezen

Van de ondervraagde vakantiegangers gaf ruim twee derde aan een leesboek in te pakken. Dit boek wordt door bijna de helft ook daadwerkelijk gelezen. De wandelschoenen worden door 42 procent niet vergeten. Een derde neemt ook de barbecue mee naar de camping. Het is opvallend dat meer vrouwen de barbecue meenemen dan mannen.

Niet meer seks, wel meer alcohol

Bijna 59 procent heeft aangegeven dat ze op vakantie niet vaker seks hebben dan thuis. Van de respondenten zegt 60 procent op vakantie meer te drinken dan thuis. Daarvan drinken mannen (68 procent) meer dan vrouwen (54 procent).

Kinderen zien genieten het mooiste vakantiemoment

Veel respondenten hebben mooie vakantiemomenten ingevuld, zoals samen een eerste reis maken. De meesten noemden het zien van genietende kinderen als mooiste vakantiemoment. Bijna 2 procent heeft zijn partner zelfs ten huwelijk gevraagd op vakantie en 37 procent houdt zelfs vriendschappen over aan de campingvakantie.

Deze zomervakantie gaat maar liefst 68 procent gaat naar een camping in Frankrijk en 34 procent zoekt de zon op in Italië.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!