Botswana komt met trein voor toeristen

Spoorwegen in BotswanaAmsterdam, 29 augustus 2014 – Botswana komt weer met een trein voor toeristen. Die kunnen daarmee gemakkelijker langs de attracties in het Afrikaanse land reizen en zelfs een uitstapje maken naar naburige landen, zo heeft de nationale spoorwegmaatschappij Botswana Railways laten weten.

De trein vertrekt vanaf Francistown, de één na grootste stad van Botswana in het oosten van het land. Vervolgens rijdt de trein naar de indrukwekkende Victoria Falls en Bulawayo in Zimbabwe, naar Livingstone in Zambia en naar Kasana in Botswana. Dit dorp is een goede uitvalsbasis voor safaritochten, met de vele nationale parken in de buurt.

Het idee is geïnspireerd op de beroemde Shosholoza Railway in Zuid-Afrika, een luxe trein waarmee toeristen al slapend, drinkend en etend lange afstanden in het land kunnen afleggen. Ook in de trein in Botswana kunnen de passagiers straks eten en drinken, terwijl ze van het voorbij glijdende Afrikaanse landschap genieten. De afstanden zijn relatief kort, dus slaapcoupés zijn niet nodig.

Het is nog niet bekend wanneer de trein gaat rijden. Vermoedelijk gebeurt dat in 2015. Sinds 1 april 2009 rijden er geen passagierstreinen meer in Botswana, en worden de rails alleen gebruikt door goederentreinen. Meer info over de voortgang vind je te zijner tijd op www.botswanarailways.co.bw

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!