Een armband tegen de muggen

Invisaband, armband tegen de muggenAmsterdam, 27 augustus 2014 – Een ‘doorbraak’: zo wordt het nieuwste middel tegen muggen al genoemd. Een Amerikaans bedrijf heeft een speciale armband ontwikkeld die de akelige insecten op een afstand houdt. De Invisaband, heet de armband, omdat je ermee ‘onzichtbaar’ voor muggen zou worden.

De Invisaband geeft de drager 120 uur bescherming. En misschien nog wel belangrijker: de armband zou hetzelfde effect hebben als DEET, de stof die nu in muggenstiften en muggensprays zit. Het comfort is echter een stuk groter, omdat je je lichaam niet telkens met het plakkerige en ietwat giftige en chemische DEET hoeft te besprenkelen.

De armband vertrouwt op het natuurlijk ingrediënt geraniol, een soort olie die uit verschillende soorten planten wordt gewonnen. Deze stof zou het vermogen bij muggen aantasten om mensen waar te nemen. De Invisaband hoef je dus niet per se aan je arm te dragen, maar kun je bijvoorbeeld ook aan je tas, je hoed, de broek of je koffer hangen.

Wat bijzonder is, dat er een garantietermijn van 60 dagen aan vast zit. Dus wordt je toch gestoken binnen die tijd, dan krijg je je geld terug. We hebben het nog niet uitgetest en weten dus niet of het werkt, maar het klinkt veelbelovend.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!