Een derde van Nederlanders dikt de reisverhalen aan

Nederlanders dikken reisverhalen aanAmsterdam, 12 augustus 2014 – Kom je reizigers uit China tegen, dan zou ik hun reisverhalen wel met een korreltje zout nemen. Zo’n twee derde van de vakantiegangers overdrijft bij thuiskomst wel eens tegen familie of vrienden, blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com.

Ook de Duitsers kunnen er wat van. Liefst 64 procent bekent indruk te willen maken door het verfraaien van de belevenissen op vakantie. Van de 28 onderzochte landen is Nederland terug te vinden op de negende plaats. Ruim een derde (36 procent) van de ondervraagde reizigers geeft toe de vakantieverhalen wel eens op te kloppen.

Als je Mexicanen, Denen of Zweden hoort vertellen over hun reis, dan weet je dat ze voor een groot deel de waarheid vertellen. Deze landen bungelen onderaan de lijst. Het onderzoek geeft helaas geen inzicht in de mate van overdrijving. Had het vliegtuig écht zoveel vertraging, was het eten in dat restaurant écht zo smerig, was je écht zo verdwaald dat je bijna in paniek raakte dat je de nacht op die berg moest doorbrengen en stond je echt oog in oog met die leeuw in je tent toen je op safari was?

De reisverhalen op deze site zijn overigens voor 99 procent waargebeurd. Het omgekeerde komt ook voor: dat reizigers verhalen vertellen die voor anderen te mooi lijken om waar te zijn. Dat is misschien een idee voor een volgend onderzoek.

Foto credit © depositphotos.com/thoron77.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!