El Al Airlines introduceert clowns aan boord

Clowns bij El Al AirlinesAmsterdam, 11 augustus 2014 – El Al Airlines staat al jaren bekend om zijn strenge veiligheidsmaatregelen, maar voor clowns worden de teugels wat gevierd. De nationale luchtvaartmaatschappij uit Israël heeft de grappenmakers deze zomer geïntroduceerd aan boord van vluchten van Tel Aviv naar New York en enkele andere steden.

De clown is uiteraard om kinderen te vermaken aan boord van het vliegtuig. Hij haalt grappen en grollen uit, vertelt verhaaltjes, verzint spelletjes en kleurt samen met de kinderen kleurplaten in. Elke vlucht kiest hij 10 kinderen uit als ‘assistent-clowns’, die als beloning een kijkje mogen nemen in de cockpit. El Al komt met de tijdelijke steward met de rode neus en de pruik in een tijd dat Israël niet bepaald een stabiele periode doormaakt. ,,We willen dat kinderen, onze toekomstige klanten, een vlucht met El Al blijven herinneren”, verklaart een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij.

El Al is overigens niet de eerste luchtvaartmaatschappij die bemanningsleden laat vliegen die uitsluitend voor kinderen zijn ingehuurd. Gulf Air heeft de Sky Nannies, SriLankan Airlines heeft de Child Care Stewardess en Etihad Airways heeft de Flying Nanny. De rol van deze speciale stewardessen is in alle gevallen hetzelfde: ze zorgen ervoor dat je een rustige vlucht hebt, zonder veel zorgen om je kinderen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!